Ar bietēm var kalnus gāzt!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ storebukkebruse

«Ja mēs vairāk ēstu augļus un dārzeņus, kas aug Latvijā, mēs justos spirgtāki un mums nebūtu dažādas ādas problēmas, izsitumi un alerģijas,» saka zemnieku saimniecības «Undzēni» īpašniece Daila Undzēna. Veselībai par labu nāk produkti, kas audzēti 200 kilometru rādiusā.

Ja cilvēks ēd tikai augļus un dārzeņus, kas auguši citā klimatiskajā zonā un nav tuvi mūsu ģenētikai, nav brīnums, ka pēc kāda laika viņa organismam kaut kā sāk pietrūkt, saka Undzēna. Ar izsitumiem un alerģijām organisms signalizē: «Ko tu manī stūķē?»

Mūsdienu cilvēks ir nejutīgs un neizprot ķermeņa raidītos signālus. Vēl trakāk: tā vietā, lai padomātu par ēdienkartes maiņu, iet uz aptieku pēc zālēm un ēd ķīmiju, saka zemniece.

«Ēst vajadzētu to, kas aug 200 kilometru rādiusā ap vietu, kur cilvēks dzīvo.»

Viņa saka, ka nepietiekami novērtēts, unikāls enerģijas avots ir sarkanās bietes. «Sarkanas krāsas augļi un dārzeņi visvairāk veicina veselību. Divi produkti, kas palīdz novērst vēža šūnu rašanos un to izplatību, ir sarkanvīns un bietes.

Ja nākamajā dienā paredzēta aktīva darbošanās un būs vajadzīga papildu enerģija, iepriekšējā vakarā jāizdzer divas glāzes biešu sulas.

Biešu sula organismā piesaista skābekli, bet, kad asinīs skābekļa ir daudz, varam kalnus gāzt. Dēls pirms riteņbraukšanas sacensībām vienmēr dzer biešu sulu un saka, ka izjūt atšķirību. Nevajag dopingu – pietiek ar biešu sulu! Jo vairāk ēdīsim vietējos augļus un dārzeņus, jo možāki un veselīgāki būsim.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu