2018. gada skaistuma tendences: dabas kosmētika, koši akcenti, aparāttehnoloģija

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

No košām un kreatīvām frizūrām līdz matu kopšanas rituāliem, no dabiskā skaistuma līdz biotehnoloģiju un modernu ādas kopšanas procedūru uzvaras gājienam. Skaistumkopšanas speciālisti paredz, ka 2018. gads skaistumkopšanā pārvilks ierastās robežas un lauzīs virkni novecojušu aizspriedumu.

 
Foto: LETA

Koši krāsu akcenti matos

2018. gads matu kopšanā un frizūru veidošanā iedrošina ar jaunu dogmu - krāsu nevar būt par daudz! Aizvien lielāku popularitāti iegūst regulāra krāsu nomaiņa jeb tā sauktā dubultkrāsošana, un tās kreatīvo ideju lidojums tiek izvirzīts friziermeistarības centrā. Starp krāsu saspēli priekšplānā parādās dabiskuma akcentēšana matu faktūrā, kas var tikt savīta ar izteiksmīgiem, drosmīgiem un unikāliem matu griezumiem.

«Cita starpā nekur nepazudīs pagājušajā gadā uzvaras gājienu baudījušie sprogainie mati, tieši pretēji - jo lielākas cirtas, jo labāk! Taču par šā gada jaunatklājumu, kuru nupat

ir iekustinājusi amerikāņu pop dziedātāja Selēna Gomeza un kas varētu būt aktuālāks latviešu sievietēm, kļūs visu toņu blondās krāsas,»

paredz frizieris Andris Melentjevs, KOLONNA DAY SPA.

Eksperti paredz, ka šogad lielāku popularitāti iegūs dažāda veida matu kopšanas procedūras, kas klientiem rada unikāla piedzīvojuma un rituāla sajūtas.

«Jau sen ir pagājis laiks, kad friziera apmeklējums bija tikai ikdienišķa nepieciešamība, par kuras galveno izpildes kritēriju kalpoja ātrums. Tādēļ, dāmas,

nebaidieties no ilgāka piedzīvojuma

savā iecienītākajā skaistumkopšanas salonā,» ierosina Andris Melentjevs.

 
Foto: Depositphotos.com

Robežu nojaukšana ādas kopšanā

Ādas kopšana ikdienā iegūst rituāla nozīmi ne tikai ar jau ierastajiem produktiem, bet arī ar dažādām esencēm, serumiem un vitamīniem bagātiem smūtijiem. 2018. gadā skaistumkopšanā par neatņemamu vitamīnu un enerģijas uzņemšanas avotu kļūs dažādi pārtikas produkti, piemēram,

čia sēklas, jūras augi un hlorofils, kas sastopams gandrīz visos augos.

Eksperti iesaka uzturā lietot jūras kolagēnu jeb olbaltumvielas, kas ir svarīga skaistas ādas sastāvdaļa. Veikalos popularitāti iegūst dažāda veida organiskie pulveri, ko var pievienot savam ikdienas smūtijam, vai dažādu veidu un funkciju vitamīnu kapsulas.

«Kas der visam, tas neder nekam! - šis teiciens šogad ir pilnībā zaudējis savu spēku, jo ādas kopšana ir izgājusi ārpus vienas definīcijas rāmjiem.

Dāmu kosmētikas maciņos arvien vairāk vietas sāk aizņemt daudzfunkcionālā kosmētika,

ko šobrīd piedāvā praktiski visi profesionālās kosmētikas ražotāji,» par jaunajām kosmētikas robežām stāsta kosmētiķe Lelde Strauberga, KOLONNA DAY SPA.

 
Foto: AFP/LETA

Dabiskā skaistuma atgriešanās

Kosmētikas stendos Latvijā ir pieejams ļoti plašs sejas skulpturēšanas produktu klāsts, un šā gada sejas modelēšanas galvenais mērķis būs

akcentēt izteiktākas sejas dabiskās formas un vaigu sārtumu.

Dekoratīvās kosmētikas lietojumā dominēs dabiskā ādas spilgtuma sajaukums ar radošumu – izteiktas vaigu kaulu līnijas, spilgtas acu ēnas, skaidri iezīmētas uzacis un lūpas.

 
Foto: Depositphotos.com

Biotehnoloģija cīņā pret novecošanu

Augot sabiedrības pieprasījumam pēc drošiem un dabīgiem kopšanas līdzekļiem, tiek paredzēts, ka 2018. gads

iezīmēs strauju izaugsmi pretalerģisku produktu ienākšanā Eiropas tirgū.

Ekoloģiskās kosmētikas alternatīvas kļūst par meinstrīma preci, un zīmoli, it īpaši šogad, sekmēs dabastes koncepta nostiprināšanu skaistumkopšanā.

«Ikdienu iekaro dažādi pretnovecošanas risinājumi profesionālās kosmētikas produktos matiem, sejai un ķermeņa ādai, kā arī roku ādas kopšanai. Pasaulē pieprasītas un efektīvas anti-aging pakalpojumiem ir kļuvušas tās, kas nodrošina profesionālu sejas ādas reģenerēšanu un sejas ovāla nostiprināšanu. Tās ir procedūras, kuru laikā uz sejas tiek uzklāti dažādi ādas kopšanas un atjaunošanas līdzekļi un kas vidēji ilgst aptuveni pusotru stundu. Rezultātā sejas ādas tekstūra kļūst par vairākiem gadiem jaunāka, bet process maigs un relaksējošs,» par cīņu pret novecošanu stāsta kosmētiķe Alma Damberga, KOLONNA.

 
Foto: Depositphotos.com

Aparāttehnoloģijas procedūru uzvaras gājiens

Pēdējos gados par modes kliedzienu ir kļuvušas neinvazīvas ādas atjaunošanas un kopšanas procedūras, izmantojot IPL tehnoloģiju jeb gaismas viļņus. Šīs procedūras ir paredzētas, lai koriģētu pašas smalkākās ādas līnijas, poras un grumbas, atjaunotu ādas izturību un elastību, kā arī atjaunotu dabisko ādas toni.

 
Foto: Depositphotos.com

Aizspriedumu laušana par vīriešu skaistumkopšanu

2018. gada viens no lielākajiem izaicinājumiem būs lauzt kādu no senākajiem stereotipiem – ka skaistumkopšana ir domāta tikai sievietēm. Jau vairākus gadus pasaules vadošie zīmoli savā produktu klāstā arvien vairāk sāk piedāvāt dažādus unisex kopšanas līdzekļus ķermeņa ādai, sejai un matiem, tādējādi laužot laika gaitā radušos dzimumu robežšķirtni skaistumkopšanā.

Neskatoties uz to, ka kopšanas līdzekļu piedāvājums vīriešiem tirgū ir pietiekami plašs un neaprobežojas tikai ar skūšanās līdzekļiem, stiprais dzimums ir samērā neizglītots par sava ķermeņa kopšanas iespējām. Vērojot daudzu pasaulē atzītu kosmētikas ražotāju un izplatītāju nākotnes stratēģijas, kurās lielāku nozīmi iegūst vīriešu vajadzības, eksperti paredz, ka

2018. gadā vīriešu skaistumkopšana varētu sākt straujāku virzību meinstrīma virzienā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu