Košums un mirdzums: grima tendences 2018. gada pavasarim/vasarai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Modes skates visā pasaulē pārsteidz ar krāsu eksploziju, kurā izteiksmīgās un intensīvās tropu oāzes krāsas mijas ar maigajiem zefīra pasteļtoņiem. Pozitīvs, intensīvs un krāsains – tāds šogad būs pavasaris, un tādas ir arī jaunākās grima tendences. Kā šīm krāsām ļauties un uzplaukt līdzi, padomus sniedz Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis (Andrzej Sawicki).

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Izteiksmīgas krāsas

Šajā pavasarī modē ir gan piesātināti un intensīvi, gan maigi toņi. Tirkīza, akvamarīna, dažādu toņu zilā, jūras, oranžā un ultravioletā – šīs ir dažas no šā gada top krāsām. Spilgtos toņus šogad redzēsim ļoti daudz, to apliecina arī «Pantone» krāsu institūta par 2018. gada krāsu pasludinātā - ultravioletā.

«Pasaules tendences dekoratīvās kosmētikas nozarē atspoguļotas arī acu ēnu paletē. Krāsas izcels acu plakstiņus vai papildinās grimu ar kādu akcentu, turklāt košie toņi, uzklāti gar skropstu līniju, vēl vairāk izcels acu skatienu,» saka A.Savickis. Viņš arī piebilst, ka jaunā kolekcija sniedz neierobežotas iespējas toņu un produktu kombinēšanā, turklāt tai ir arī jauns iepakojums.

«Viens intensīvs un spilgts acu ēnu tonis, uzklāts uz visa plakstiņa, lieliski izcelsies, ja pārējo grimu izvēlēsieties neuzkrītošu, savukārt viegls baltā toņa akcents acs iekšējā kaktiņā izgaismos skatienu,» stāsta eksperts.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Mirdzoša āda

Mūsdienu skaistumkopšanā dominē mākslinieku aizrautība ar mirdzošu un starojošu sejas ādu. Dabiska sejas krāsa var būt viss, kas nepieciešams nevainojamam tēlam, turklāt arī pleciem un kakla līnijai ir jāmirdz.

Šosezon jāaizmirst par konturēšanu – tā vietā grima mākslinieki uzsvaru liek uz vaigu izcelšanu ar sārtuma uzklāšanu uz to galiem.

Kā aktuālākos vaigu sārtuma toņus Amway eksperts iesaka maigi rozā un pasteļtoņus, ideālā variantā ar mirdzošu efektu. Vizuļojošs vaigu sārtums apvienojumā ar dabisku ādu ir labs pamats sezonas aktualitātēm – krāsainām acu ēnām, biezām acu lainera līnijām un izteiksmīgai lūpu krāsai.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Mirdzumi it visur

«2018. gada pavasara grima tendences pavisam noteikti ir grūti nepamanīt – bagātīga gliteru izmantošana noteikti ir viena no lielākajām aktualitātēm. Šāds grims ir lieliski piemērots, ja patīk sapucēties un doties uz ballīti, jo spīguļi piešķir dinamisku, vieglu un aizraujošu noskaņu,» komentē A. Savickis.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Dūmakaini melnie toņi

Valdzinošais retro stila izskats, ko rudens/ziemas sezonā modes skatēs nemanījām, ir atgriezies. Pagājušajā sezonā pagarinājums acs ārējā stūrītī bija gaužām neliels, bet tagad modē ir izteikti izstiepta «kaķacs» līnija. Biezs un izteikts lainera līnijas izliekums, kas kontrastē ar dabīga izskata ādu, ir atgriezies - šāds grims ir lieliski piemērots dāmām, kas vēlas panākt «rockabilly» efektu vai iedvesmojas no piecdesmito gadu modes tendencēm.

Vienlaikus A.Savickis aicina neaizmirst, ka siltajos mēnešos dūmakaino acu efektu ieteicams padarīt nedaudz maigāku. Lai nogludinātu asās kontūras, viņš iesaka melno laineri kombinēt ar metālisko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu