TOP 5: Slavenākās britu karalisko ģimeņu kāzu tiāras. To leģendārā izcelsme

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas gan ir karaliskās ģimenes līgava savā kāzu dienā bez tiāras? Uzzini par slavenākajām britu karaliskās ģimenes līgavu tiārām un to leģendāro izcelsmi. Lai gan bieži vārdi «tiāra» un «diadēma» tiek lietoti kā sinonīmi, to nozīme tomēr atšķiras. Jā, abi termini apzīmē konkrētu kroņu tipu, bet diadēmas tiek valkātas publiskos pasākumos un ballēs, turpretī ar tiārām rotājas oficiāli nozīmīgos pasākumos. Tiāras visbiežāk arī manto no paaudzes paaudzē.

 
Foto: AP/ScanPix

Karaliene Elizabete II

Kāzu datums - 1947. gada 20. novembris

Karaliene Elizabete savā kāzu dienā lika savas vecmāmiņas - karalienes Mērijas tiāru, kas darināta slāvu caru stilā. Tiāra izgatavota 1919. gadā karalienei Mērijai, bet 1936. gadā vīrs to uzdāvināja karalienei Elizabetei (vēlāk Karaliene Māte).

Foto: AFP/Scanpix
 
Foto: AP/ScanPix

Princese Mārgareta

Kāzu diena - 1960. gada 6. maijs

Dienā, kad princese Mārgareta izlēma iziet pie vīra, fotogrāfa Entonija Armstronga, karalienes Elizabetes II mazā māsa izlēma rotāties ar Poltimoras tiāru, kuru viņa pati iegādājās izsolē gadu pirms kāzām. Tolaik tiāra tika pārdota par 6323 eiro.

Foto: AP/ScanPix

Tiāra darināta 1870. gadā, un tās autors - Gerards. Tās nosaukums cēlies no īpašnieces, Florencē dzīvojošās baroneses, lēdijas Poltimoras vārda. Interesanti, ka šī tiāra jau viesojusies Vestminsteras abatijā 1902. gadā, karaļa Edvarda VII kronēšanas dienā, kad tā bija galvā pašai lēdijai Poltimorai.

Ikonisks foto ir Margarētas vīra Armstronga uzņemtais kadrs, kurā viņa sēž vannā ar šo tiāru matos.

Princess Margaret.

A post shared by European Royal Families (@euroroyals) on

 
Foto: AP/ScanPix

Princese Diāna

Kāzu diena - 1981. gada 29. jūlijs

Princese Diāna savā kāzu dienā valkāja savas Spenseru ģimenes mantojumā nonākušu tiāru. Tiāra ir lēdijas Sāras Spenseres kāzu dāvana grāfienei Sintijai Spenserei 1919. gadā. Tiāru savā kāzu dienā valkāja arī Diānas māsas - lēdija Sāra un Džeina, kā arī Diānas brāļa Čārlza sieva Viktorija.

Foto: AP/ScanPix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Kembridžas hercogiene Ketrīna Midltone

Kāzu diena - 2011. gada 29. aprīlis

Ketrīna jeb Keita Midltone savā kāzu dienā rotājās ar Karalienes Mātes Cartier Halo tiāru. Karalienei Mātei tiāru uzdāvināja viņas vīrs, karalis Džordžs VI 1936. gadā. Vēlāk, kad meitai Elizabetei II palika 18 gadi, Karaliene Māte šo skaistumu nodeva mantojumā viņai. Kad precējās princis Viljams, vecmāmiņa izlēma, ka viņa līgava ir tiesīga kāzu dienā rotāties ar Karalienes Mātes tiāru. Tiārā iestrādāti 739 apaļi un 149 bagetes formas briljanti.

Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: AFP/Scanpix

Zāra Filipsa

Kāzu diena - 2011. gada 30. jūlijs

Zāra Anna Elizabete Tindala, plašāk pazīstama kā Zāra Filipsa, ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Filipa vecākā mazmeita. Viņa ir vienīgā princeses Annas un viņas pirmā vīra Marka Filipsa meita un otrs bērns. Zāra kāzu dienā galvā lika Meandras tiāru, ko viņai nodeva viņas māte princese Anna. Tiāra nāk no Grieķijas, prinča Filipa dzimtenes. Prinča Filipa māte Alise šo tiāru dāvāja karalienei Elizabetei II abu kāzu dienā. Tiāra tika nodota mantojumā Elizabetes II meitai Annai.

Foto: Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu