Skaties, ko no latviešu daiļavām radīja supermodele Ginta Lapiņa

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pērnajā vasarā notikušajā nometnē, kas norisinājās gleznainajā Igates pilī, piedalījās vairāk nekā 20 latviešu meitenes no visas Latvijas, vecuma grupā no 13 līdz 21 gadam. Šo nometni rīko supermodele Ginta Lapiņa, kura ikdienā dzīvo ASV.

«Tas ir mans atpakaļ došanas laiks,» filmā izjūtās dalās Ginta Lapiņa. Sešu dienu laikā, kas tika pavadītas nemitīgā modes darba nianšu izzināšanā, Ginta Lapiņa atzina: «Pēdējā vakarā runājoties pie ugunskura un dzirdot to, kā meitenes ir mainījušās, iemīlējušas sevi no jauna... Tas ir neaprakstāmi!»

Nometnes formāts ļāva meitenēm katru dienu iejusties citādākos tēlos, uz savas ādas izmēģinot dažādus grima un frizūru meistardarbus, velkot mugurā pazīstamu dizaineru drēbes un iemūžinot tās fotogrāfijās ar Latvijas talantīgākajiem modes fotogrāfiem. Tā, piemēram, meitenēm bija iespēja fotografēties latviešu dizaineres Daces Bahmanes-Krieviņas (Dace Bahmann) tērpos, bet nometnes noslēdzošajā dienā meitenes vilka tērpus no Amoralle.

Nometnē ar motivācijas runām piedalījās Latvijā labi pazīstamas personības, kā, piemēram, TV dīva Dagmāra Legante, Ghetto Games kustības izveidotājs Raimonds Elbakjans, modes blogere Agnija Grigule un citi. Tāpat ar runu uzstājās Gintas draudzene, supermodele no Krievijas – Valentīna Zeļajeva.

Filmas režisors ir Roberts Vīksne, kurš stāsta, ka «kopā nometnes laikā tika nofilmēts 39 stundu garš materiāls, tāpēc liels izaicinājums bija šīs filmas montāža, jo bija grūti filmā neiekļaut daudz labu ainu.»

Arī šogad, 2018. gadā, Ginta ir apņēmības pilna jūlija vidū šādu nometni rīkot atkal.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu