8 glāzes ūdens dienā palīdz atbrīvoties no taukiem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / by dno1967b

Tas var likties neticami, bet ūdens, ļoti iespējams, ir vienīgais vissvarīgākais katalizators svara zaudēšanā un svara kontrolē.

Kaut gan daudzi no mums to uzskata par ierastu, ūdens var būt īstais "brīnumdzēriens" ilglaicīgai svara zaudēšanai.

Ūdens dabiskā veidā apspiež apetīti un palīdz organismam noglabātos taukus iesaistīt vielmaiņas procesā. Pētījumi liecina, ka ūdens patēriņa samazināšana izraisa tauku krājumu palielināšanos, turpretī ūdens patēriņa palielinājums var tiešām samazināt tauku krājumus.

Nieres nevar pilnvērtīgi funkcionēt bez pietiekama ūdens daudzuma. Kad tās nestrādā ar pilnu tilpumu, daļa no to slodzes tiek uzkrauta aknām. Viens no aknu galvenajiem uzdevumiem ir veicināt vielmaiņu, lai pārvērstu noglabātos taukus ķermenim lietojamā enerģijā. Ja aknām ir jāpilda daļa no nieru darbiem, tās, protams, nevar strādāt ar pilnu jaudu, līdz ar to tiek pārstrādāts mazāk tauku un vairāk tauku paliek noglabāti ķermenī un svara zaudēšana tiek apturēta.

Pietiekama ūdens dzeršana ir labākā procedūra šķidruma saglabāšanai. Kad ķermenis saņem mazāk ūdens, tas uztver to kā draudu izdzīvošanai un sāk pieķerties katrai pilītei. Ūdens tiek glabāts ekstra šūnu vietās (ārpus šūnām).

Tas izpaužas kā uztūkušas pēdas, kājas un rokas.

Diurētiķi (urīndzenošie līdzekļi) labākajā gadījumā piedāvā pagaidu risinājumu. Tie izstumj noglabāto ūdeni līdz ar dažām svarīgām uzturvielām. Ķermenis to atkal uztver kā draudu un pie pirmās izdevības aizstāj zaudēto ūdeni.

Tādā veidā iepriekšējā kondīcija ātri atgriežas. Labākais veids, kā pieveikt ūdens aiztures problēmu, ir dot savam ķermenim to, ko tam vajag - pietiekamu daudzumu ūdens. Tikai tad uzglabātais ūdens tiks atlaists. Ja jums ir konstanta ūdens aiztures problēma, iespējams, pie vainas ir pārlieka sāls klātesamība. Jūsu ķermenis pacietīs nātriju tikai noteiktā koncentrācijā. Jo vairāk sāls jūs apēdat, jo vairāk ūdens jūsu sistēma aizturēs, lai to atšķaidītu. Bet

atbrīvoties no liekā sāls var viegli - vienkārši dzeriet vairāk ūdens.

Kamēr ūdens tiek stumts cauri jūsu nierēm, tas aizskalo prom nātriju.

Cilvēkam ar lieko svaru nepieciešams vairāk ūdens nekā tievam cilvēkam - lielākiem cilvēkiem ir lielākas vielmaiņas slodzes. Zinot, ka ūdens ir atslēga tauku vielmaiņai, varam secināt, ka cilvēkam ar lieko svaru nepieciešams vairāk ūdens.

Ūdens palīdz saglabāt pareizu muskuļu tonusu, dodot muskuļiem to dabīgo spēju sarauties un novērst atūdeņošanos. Tas tāpat palīdz novērst slābu, nokarājušos ādu, kas parasti seko svara zaudēšanai, - ūdens pabaro ādu un atstāj to tīru, veselīgu un elastīgu.

Ūdens palīdz ķermenim atbrīvoties no izdalījumiem un atkritumiem. Svara zaudēšanas laikā ķermenim ir daudz vairāk atkritumu, no kuriem atbrīvoties, nekā tas būtu normālos apstākļos, jo tauku daudzums, kas izgājis vielmaiņas procesu, ir jāizmet. Adekvāts ūdens patēriņš palīdz izvadīt ārā šos atkritumus.

Cik daudz ūdens ir pietiekami?

Vidēji cilvēkam vajadzētu dienas laikā izdzert 8 glāzes ūdens - tas ir apmēram 2 litri. Kaut gan personai ar lieko svaru nepieciešama viena papildu glāze katriem 11,3 kilogramiem liekā svara. Ūdens daudzumam, kuru izdzerat, vajadzētu būt palielinātam, ja jūs nodarbojaties ar fiziskām aktivitātēm vai gadījumā, ja laiks ir karsts vai sauss.

Vēlams, lai ūdens būtu auksts - tas tiek absorbēts sistēmā daudz ātrāk nekā silts ūdens. Daži pētījumi liecina, ka auksta ūdens dzeršana var patiešām palīdzēt dedzināt kalorijas.

Lai svara zaudēšanas periodā pēc iespējas efektīvāk izmantotu ūdeni, sekojiet šim plānam:

* No rīta: 1 litrs, patērēts 30 minūšu laikā,

* Dienas vidus: 1 litrs, patērēts 30 minūšu laikā,

* Vakars: 1 litrs, patērēts laika intervālā no plkst. 17 - 18.

Ja ķermenis īr saņēmis ūdeni, kas tam nepieciešams, lai optimāli funkcionētu, tad šķidrumi ķermenī atrodas perfekti sabalansētā stāvoklī. Kad tas ir noticis, jūs esat sasnieguši "izrāviena punktu".

Ko tas nozīmē?

Endokrīno dziedzeru darbība uzlabojas. Šķidruma aizture ir atvieglināta, jo glabātais ūdens ir pazaudēts; tauki tiek vairāk izmantoti kā degviela jeb enerģijas avots, jo aknas ir brīvas, lai uzkrātos taukus dzītu cauru vielmaiņas procesiem; dabiskās slāpes atgriežas; līdzšinējā izsalkuma sajūta izgaist gandrīz uzreiz.

Ja pārtraucat dzert pietiekamu daudzumu ūdens, jūsu ķermeņa šķidrumu līdzsvars atkal tiks zaudēts un jūs varat piedzīvot šķidruma aizturi, neizskaidrojamu svara kāpumu vai slāpju zudumu. Lai kompensētu situāciju, jums vajadzētu doties atpakaļ un izraisīt vēl vienu "izraušanos".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu