Vīrietis: kā lai tiek pie kārotās «sešpakas»? (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Hammerin Man

Sveiki! Draudzene man tik pārmet: cik jau ilgi eju uz sporta zāli, bet presītes izteikta reljefa man kā nav, tā nav. Kas ir tas, ko sporta zālē varu darīt, lai veicinātu sešpakas izveidi, jautā TVNET lasītājs.

Atbild sporta kluba «Veselības fabrika» grupu nodarbību un personāltrenere Agnese Anševica:

T.s. sešpaka Tev noteikti ir, tikai tā ir paslēpta zem zemādas tauku kārtas.

Lai trenētie preses muskuļi būtu redzami,

zemādas tauku kārta ir jāsamazina uz visa ķermeņa,

tikai ar spēka treniņiem sporta zālē būs par maz.

Kas Tev varētu palīdzēt?

1) Ievies savā treniņu rutīnā kardio jeb izturības slodzes, vēlams vismaz 2 - 3 reizes nedēļā pa stundai. Izvēlies tādu slodzi, kas pašam patīk labāk, - riteņbraukšana, peldēšana, skriešana vai kardiotrenažieri. Lai slodzes laikā organisms vajadzīgo enerģiju gūtu no zemādas tauku rezervēm, tai jābūt mērenai, ar pulsu 60 - 70% no maksimālā sirds ritma. To aprēķina šādi: 220 - vecums, no iegūtā rezultāta izrēķini attiecīgos procentus.
2) Pārskati savu ēdienkarti. Diēta dos vismaz 60% no nepieciešamā rezultāta. Samazini uzņemto ogļhidrātu daudzumu, izslēdz no ēdienkartes balto miltu produktus, saldumus, «fast food» produktus, grilētus un ceptus ēdienus, saldos dzērienus u.c. Ja nu ļoti gribas panašķēties, labāk to dari no rīta. Lai nezaudētu jau iegūto muskuļu masu, vēlams uzņemt pietiekamu olbaltumvielu daudzumu. Trenētam cilvēkam tas būs 2 - 2,5 grami uz vienu ķermeņa masas kilogramu dienā.
Teikšu atklāti - ´«sešpakas» iegūšana nav viegls process, tas prasa lielu gribasspēku un pašdisciplīnu, turklāt regulāri. Ieteiktu parunāt ar kādu no Tava sporta kluba treneriem un sastādīt personalizētu treniņu un ēšanas plānu. Vēlu veiksmi!

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu