Kāpēc skriešana ir tik vērtīga mūsu veselībai un labsajūtai? (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēdējos gados skriešana Latvijā kļūst aizvien populārāka, jo tas ir gan viens no demokrātiskākajiem sporta veidiem, gan arī sniedz nenovērtējumu ieguldījumu cilvēka veselībā un labsajūtā.

«Baltic Beach Hotel» trenere Iveta Ancveriņa-Roze atklāj lielākos ieguvumus cilvēka organismam un labsajūtai, ko sniedz skriešana.

Ieguvums Nr. 1. Ar katru gadu pieaug sirds slimnieku skaits, un sirds slimības skar aizvien vairāk gados jaunu cilvēku, tāpēc skriešana ir ļoti nozīmīga, jo tā kalpo kā sirds un asinsvadu treniņš. Neatsverams labums no skriešanas ir tas, ka mēs tādā veidā reizi pa reizei izdzenājam asinis pa ķermeni, liekot sirdij sarauties aizvien biežāk un spēcīgāk.

Ja skrien regulāri, tad šis spēcīgais muskulis - sirds - tiek trenēts tieši tāpat kā jebkurš cits muskulis

mūsu organismā. Un atceries - spēcīga sirds ir viens no dzīves kvalitātes būtiskākajiem garantiem.

Ieguvums Nr. 2. Sirdij spēcīgi saraujoties, asins cirkulācijai organismā tiek piedota papildu jauda, un tas nozīmē, ka skrienot uzņemto skābekli asinis spēj ātrāk un vairāk nogādāt līdz katrai mūsu šūniņai, kurai tas ir nepieciešams. Un te rodas apziņa, ka, mūsu ķermenim nepārtraukti atjaunojoties (vecās šūnas noārdās, jaunās rodas to vietā), mūsu organisms kļūst arvien spēcīgāks.

Ieguvums Nr. 3. Tā kā Jūrmalas skriešanas svētki noris jūras krastā, tad papildu ieguvums mūsu organismam ir jūras tuvums no vienas puses un priežu meži no otras puses, kas spēcīgi jonizēto gaisu nogādā mūsu plaušu vistālākajos kaktiņos, kārtīgi izventilējot tās un attīrot no sastāvējušās gaisa. Tas ir tāpat kā mēs būtu kārtīgi izvēdinājuši istabu, kurā ilgi uzturējāmies. Kļūst vieglāk elpot.

Ieguvums Nr. 4. Vēl viena pievienotā vērtība ir skriešanai ne tik karstajā vasarā, bet starpposmā starp vasaru un kārtīgu rudeni vai arī pavasara dzestrumā. Ķermenim spēcīgi dzenājot asinis, tas uzsilst no iekšpuses, bet no ārpuses to atsvaidzina tonizējoši vēss gaiss, kas neļauj organismam pārkarst. No šādas iekšējās sildīšanas un ārējās atvēsināšanas ieguvēja ir

ķermeņa āda, kas kļūst tvirta un elastīga kā bērnam.

Ieguvums Nr. 5. Visvērtīgākais ieguvums no skriešanas ir ģimenes kopā būšana. Psihologi ir atklājuši - partneriem skrienot kopā, palielinās savstarpējā interese vienam pret otru - gan fiziskā, gan emocionālā. Ja ģimenē ir bērni, droši ņemiet tos līdzi. Mammas un tēta pozitīvais piemērs ir lieliskākais veids, kā ievirzīt bērnu veselīga dzīvesveida pasaulē. Izmantojiet katru izdevību sportot visai ģimenei kopā.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu