Eksperts. Kāda ir pareizākā push up jeb atspiešanās pozīcija?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Vai tiešām push up gadījumā elkoņi ir jāizvirza uz sāniem (āru)? Vai tas gadījumā nerada pārāk lielu slodzi elkoņu locītavām? Jā, protams, ir dažādas push up variācijas, vai nu vairāk darba uz krūtīm vai uz tricepsa muskuļiem, kādi leņķi utt. Bet elkoņi visās kombinācijās ir tieši jāvērš uz iekšu un nevis āru. Iespējams, ka es pats ko jaucu, bet, kopš es virzu elkoņus uz iekšu, man vairs nav problēmu ar elkoņu locītavām, izpildot push up,» neizpratnē ir TVNET lasītājs.

Atbild sporta kluba «Veselības fabrika» grupu nodarbību un personāltrenere Agnese Anševica:

Sveiks! Izpildot atspiedienus, elkoņus drīkst virzīt uz sāniem, tikai jāraugās, lai tie zemākajā pozīcijā būtu 90 grādu leņķī un precīzi virs plaukstu locītavām. Plaukstām jābūt novietotām platāk par pleciem, tad atspiežoties būs mazāka slodze uz elkoņu locītavām. Publicētais vingrinājums tika izpildīts kā variācija ar elkoņiem uz sāniem, ar mērķi vairāk noslogot krūšu muskuļus. Atspiežoties ar elkoņiem tuvāk ķermenim, lielāka slodze tiek pārnesta uz augšdelmu aizmugurējo daļu jeb tricepsu un pleciem, tomēr biomehāniski šāds variants rada elkoņiem daudz lielāku «stresu» nekā atspiediens ar plati izvietotām plaukstām. Elkonis tiek saliekts daudz vairāk nekā 90 grādu leņķī, un iztaisnojoties uz locītavu ir daudz lielāks spiediens, nekā veicot iztaisnošanos no platāka leņķa. Iespējams, Tev ir labi trenēts tricepss. Spēcīgs muskulis stiprina un stabilizē elkoņa locītavu, varbūt tāpēc vairs nav problēmu ar elkoņiem. Ja ar elkoņiem viss kārtībā, var pildīt abas variācijas, līdz ar to noslogojot dažādas muskuļu grupas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu