Eksperts. Kas tas ir par brīnumu - celulārais ūdens?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Kas ir šūnu jeb celulārais ūdens un kāpēc tas šobrīd ir tik populārs ādas kopšanā?» jautā TVNET lasītāja.

Atbild: SIA «Kosmetoloģijas koledža» pasniedzēja, vizāžiste un stiliste Baiba Grīna

«Jā, šis produkts jau kļuvis iecienīts, un varu to ieteikt ikdienas lietošanai. Ne no viena kosmētikas līdzekļa nav jāgaida tūlītējs brīnums, taču, jāsaka, ka,

uzsmidzinot šo produktu uz ādas, šķiet, ka āda to burtiski ieelpo, un šai labsajūtai ir arī objektīvs pamats,

jo gan pēc sastāva, gan struktūras un bioelektroniskā līdzsvara šis ūdens ir ļoti līdzīgs šūnu sastāvā esošajam, tāpēc ir sajūta, ka āda tiek atmodināta ar jaunu enerģiju.
Celulāro ūdeni var lietot, sagatavojot ādu, tieši pirms kopjošās kosmētikas uzklāšanas, gan arī, visas dienas laikā kā svaiguma mirkli un pat uz uzklātas dekoratīvās kosmētikas, no savas pieredzes varu teikt, ka tas lieliski atsvaidzina grimu.

Sīkāku informāciju par tehnoloģisko pusi var lasīt, piemēram, Institut Esthederm mājas lapā, savukārt micelārais ūdens, ko arī piedāvā daudzas kosmētiskās firmas, ir cits stāsts. Micelārā ūdens pamatā ir viela surfaktants, kas pēc uzbūves ir līdzīgs organisma šūnas fosfolipīdu dubultslānim, t.i., tam piemīt hidrofilas un hidrofobas īpašības, kas ļauj darboties selektīvi . Tas nozīmē, ka, attīrot ādu, ļoti labi var notīrīt gan eļļainas, gan ūdeni saturošas vielas, neizmainot un/vai stabilizējot ādas pH (skābju/sārmu līdzsvaru) un dabīgās mikrofloras aizsardzību.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu