Kas tev jāzina par vaksāciju (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā zināms, gluda ķermeņa āda vasarā mums ir īpaši vajadzīga, tāpēc būtiski zināt šo un to par vaksācijas procesu!

Sagatavo savu ādu

Pastāv ne tikai pēcvaksācijas ādas kopšana, bet arī pirmsprocedūras ieteikumi. Piemēram, nedēļu vai pat divas nedēļas pirms vaksācijas procedūras ieteicams sagatavot savu ādu, lai procedūra notiktu nesāpīgāk. Āda, kur plānots veikt vaksāciju, jāpadara īpaši maiga un jāvairo tās mitruma pakāpe, lai matiņi ar visu sakni veiklāk izrautos. Ikdienā mazgājies ar mitru ķermeņa birsti un pirms procedūras veic pīlingu. Starp vaksācijām ādai ieteicams veikt pīlingu, lai noņemtu atmirušo raga kārtiņu. Mājās vari droši veikt procedūru arī ar kafijas biezumiem vai sacukurojošos medu.

Tiem cilvēkiem, kas iet uz solāriju, īpaši jāpiedomā par ādas mitrināšanu, jo solārijs pastiprināti sausina ādu.

Skūšanās ir ienaidnieks

Ja vēlies kvalitatīvu vaksācijas rezultātu, tu nedrīksti skūties pirms tam. Tev jāļauj matiņiem ataugt līdz pat 3 - 4 nedēļām, jo tikai tad vaksācijas rezultāts būs kā tu vēlies.

Dodoties uz vaksāciju, lai sasniegtu vēlamo rezultātu, matiņiem jābūt ataugušiem vismaz 5 mm.

Skaistums prasa upurus!

Nekādas peldes un pirtis

Trīs līdz piecas dienas pēc vaksācijas nebūtu ieteicams iet saunā, solārijā, baseinā, ilgi karsēties un vannoties, jo var veidoties iekaisumi. Pēc vaksācijas labāk mazgāties dušā. 48 h pēc vaksācijas ādu drīkst ieziest ar mitrinošu, bet ne taukainu krēmu. Mitrinoša krēma lietošana var samazināt matiņu ieaugšanu, tas attiecas arī uz bikini zonu.

Infekciju riski

Tieši svaigi noskūta vai novaksēta āda ir ideāli piemērota vide infekciozai ādas slimībai, ko ierosina vīruss. Izplatītākā no infekcijām ir kontagiozais molusks (Molluscum Contagiosum). Ādā rodas pacieti, nesāpīgi, gaiši vai bālgani sārti dažāda lieluma mezgliņi. Ja saspiež mezgliņu no sāniem, izdalās balta masa, kas satur slimības ierosu. Citkārt ar šo infekciju saslimst bērni, kuri lietojuši kopīgus dvieļus u.c. tualetes piederumus. Infekciju var iegūt arī dzimumakta ceļā. Pētījumā, kura rezultāti ir publicēti «British Medical Journal», atklājās, ka šīs infekcijas nēsātājas 93% atbrīvojās no liekā apmatojuma intīmajā zonā, tieši skujoties mājas apstākļos.

Ja esi slima, noteikti brīdini meistaru!

Ja ir dažādas ādas saslimšanas, cukura diabēts, nepietiekama asinscirkulācija, lūzumi vai sastiepumi, tad noteikti ņem vērā, ka šādos gadījumos vaksāciju veikt nav ieteicams, šaubu gadījumā konsultējieties ar ārstu. Ja ir izteikta vēnu varikoze, ja ir asinsizplūdumi, pietūkums, ja matiņš aug uz dzimumzīmītes, tad attiecīgās zonas vaksāciju veikt nedrīkst! Pirms vaksācijas informē speciālistu, ja tev ir kāda no minētajām veselības problēmām, arī tad, ja iepriekš bijušas kādas alerģiskas ķermeņa reakcijas pret vasku vai ādas kopšanas līdzekļiem!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu