Sēnes, zivis un dārzeņi – produkti, ko bērni neēd

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/honzasoukup

Lai gan lielākā daļa pieaugušo ēd teju visus pārtikas produktus, gandrīz 60% bērnu neēd sēnes, 28% bērnu ikdienas maltītēs atsakās no zivīm, bet 9% bērnu neēd dārzeņus, liecina aptauja.

Brokoļi, kāļi un sīpoli ir TOP3 dārzeņi, ko bērni nevēlas redzēt savos šķīvjos un atsakās tos ēst. Savukārt pieaugušo lielākā daļa labprāt šos dārzeņus ēd.

Līdzīgi ir arī ar piena produktiem – biezpiens, kefīrs un paniņas ir ierindoti starp nevēlamajiem produktiem

bērnu ikdienas maltītēs. Tomēr arī pieaugušie nereti pieskaņojas savu atvašu izvēlei.

«Viss slinkums, ko mēs parādām bērniem ar savu piemēru, pāriet pie viņiem. Ja tu neskriesi, viņi neskries, ja tu sēdēsi dīvānā un grauzīsi čipsus, viņi darīs to pašu, jo viņi mācās no mums,» stāsta jaunās recepšu grāmatas «Bērni ēd!» autore Signe Meirāne.

Grāmatā apkopotas dažādu ēdienu receptes, kurus viegli pagatavot varēs bērni vieni paši vai kopā ar vecākiem. Grāmata veidota tā, lai ikviens padomātu par baltā cukura aizstāšanu

ar brūno cukuru vai pat ar medu un sīrupu, lai biežāk ēstu graudaugus, lai izmantotu pašvārīto buljonu,

bet, izvēloties saldumus, padomātu – vai vajag ko ātri nopirkt vai pagatavot pašam ar ievērojami mazāku cukura daudzumu.

«Katrā gadījumā tie ir ēdieni, ko var ēst gan vecāki, gan bērni, jo es uzskatu, ka visiem ir jāēd viens ēdiens. Kāds var neēst vienu vai otru sastāvdaļu, bet kopējai maltītei jābūt vienai, jo tikai tā rodas kopības sajūta, sapratne par sastāvdaļām un ēdienu,» aicina S.Meirāne.

Aptauja par bērnu ēšanas paradumiem bija izvietota «Maxima Latvija» mājas lapā laika posmā no 14.aprīļa līdz 20.aprīlim, un tajā kopumā piedalījās 970 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu