Izvēle dzemdēt dzīves pilnbriedā: plusi un mīnusi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix / AFP/Leta/Reuters

Pēdējos gados sabiedrību arvien biežāk pāršalc ziņas par populāru un karjerā veiksmīgu sieviešu izvēli bērnus laist pasaulē nevis vairs tikai jaunībā, bet arī dzīves pilnbriedā, tas ir, vecumā pēc 40, pēc 45 un vēl vairāk gadiem.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Plusi dzemdībām dzīves pilnbrieda vecumā:

1. Sieviete vai pāris izvēli par bērna dzemdēšanu pieņem apzināti, līdz ar to viņiem ir ļoti liela motivācija bērna audzināšanai un šā procesa izbaudīšanai.

2. Sieviete dzīves pilnbriedā parasti ir izglītota, neatkarīga, tostarp finansiāli neatkarīga, tāpēc viņai ir zināšanas un pieredze, kā arī nauda bērna audzināšanai.

3. Iespējas droši dzemdēt dzīves pilnbriedā, izmantojot, piemēram, iespēju jaunībā olšūnu uz laiku sasaldēt, kas savukārt jaunībā sievietei ļauj droši un aktīvi dzīvot, strādāt un veidot karjeru, nebaidoties, ka vēlāk karjeras dēļ var sanākt upurēt iespējas kļūt mātei.

4. Grūtniecība, dzemdības un bērna barošana ar krūti dzīves pilnbriedā dabiski atjaunina sievietes organismu un attālina novecošanu - gan fiziski, gan garīgi.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Mīnusi dzemdībām dzīves pilnbrieda vecumā:

1. Izvēloties bez konsultēšanās ar speciālistu atlikt grūtniecību un dzemdības uz vēlāku laiku, vēlāk var sanākt vilties, dabiski nespējot ieņemt bērnu, jo katras sievietes organisms un dzimšanas brīdī dabas dotais olšūnu skaits un to spējas ir ļoti individuāla lieta.

2. Sievietei, izvēloties savus bērnus dzemdēt dzīves pilnbriedā, jārūpējas par savu veselību - gan pirms grūtniecības, gan tās laikā, gan arī pēc tam, audzinot bērnu.

3. Var nākties dzirdēt izteikumus par neprātību «dzemdēt tik vēlu». Neņemiet to galvā! Acīmredzot šo izteikumu autoriem pašiem dzīvē nav veicies ar mīlestības ņemšanu un došanu.

4. Dzemdējot dzīves pilnbriedā, jārēķinās, ka bērnam var nebūt vecmāmiņas - aukles. Bet vai tad tas kādam jaunībā ir traucējis?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu