Kā novecot skaisti? Iesaka slavenā amerikāņu aktrise Kamerona Diaza

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vai ir iespējams novecot skaisti? Jā! Lūk, slavenās amerikāņu aktrises seši galvenie padomi, kā to izdarīt.

Kamerona Diaza ir viena no tām slavenībām, kuras nopietni izturas pret savu veselību. 2014.gadā viņa izdeva grāmatu «Body book» par šo tēmu. Pagājušajā gadā iznāca arī Kameronas otrā grāmata «The Longevity book». Tajā Holivudas aktrise dalās pārdomās par to, kā novecot skaisti. Pārsniedzot četrdesmit gadu slieksni, Kamerona ievēroja, ka vienaudzes ir šausmās no domas vien par novecošanu un šajā agonijā rīkojas tikai un vienīgi pēc skaistuma, nevis veselības principiem.

«Žurnālisti man bieži jautā, vai baidos par savu karjeru, jo man vairs nav 25. Turklāt viņiem nekad nav ienācis prātā man pajautāt, vai es nebaidos par savu veselību.» Savā jaunajā grāmatā viņa nereklamē kārtējo pretgrumbu krēmu, bet iedziļinās zinātnē un vēsturē kopā ar līdzautori Sandru Barku. Viņas noskaidro, kas notiek ar šūnām novecošanās procesā, kas ir telomēri, kādas funkcijas tie veic, kāda ir saikne starp veselību un ārieni un kā apturēt novecošanu ar ēšanas, miega un fiziskās slodzes palīdzību. Šī grāmata ir uzrakstīta domājošiem cilvēkiem.

Pēc aktrises vārdiem, galvenā doma, kuru viņa cenšas pateikt šajā grāmatā, ir tā, ka novecošanu jāuztver kā dabisku parādību, nevis kā galveno neveiksmi dzīvē.

Viņa skaidro: «Tā ir liela veiksme – novecot. Ne visi nodzīvo līdz vecumdienām.»

Starp asprātīgiem stāstiem un interesantiem notikumiem no personiskās dzīves, kā arī noderīgiem uzmundrinājumiem Diaza apskata visus novecošanas aspektus, pat visnepatīkamākos. Un tie ir ļoti patiesi stāsti.

Kamerona Diaza uzsver, ka sirmu matu iemesli patiesībā ir dažādi. «Vislabākais veids, kā novecot skaisti, ir dzīvot pilnu, piepildītu, spilgtu dzīvi. Un rūpēties gan par savu ārējo, gan iekšējo pasauli. Dzīvot šeit un tagad. Tērējiet savu enerģiju mīlestībai, nevis raizēm. Jūs varat mīlēt visu pasauli, cilvēkus, kas ir jums līdzās, un sevi.»

Foto: Reuters/ScanPix

Lūk, seši Kameronas Diazas galvenie padomi, kā novecot skaisti.

  1. Mēs baidāmies no tā, ka kļūstam vecāki. Taču tas notiek jau kopš mūsu piedzimšanas brīža, nevis sasniedzot 30 gadu vecumu. Kameronas galvenā doma: mēs baidāmies novecot, tas ir neizbēgami. Katra izdzertā vīna glāze, katrs saules stars uz mūsu ķermeņa, katra bezmiega nakts sekmē mūsu novecošanu. Tā vietā, lai kļūtu par paranoiķi, aktrise piedāvā vienkārši nedomāt par to visu, bet priecāties par dzīvi.
  2. Galvenais ir attieksmē pret sevi, nevis sejas krēmā. Viens no interesantākajiem pētījumiem, kura rezultātus Kamerona piedāvā savā grāmatā, saka, ka optimisti dzīvo vidēji 7,5 gadus ilgāk nekā viņu stresa nomāktie vienaudži. «Jo vairāk jūs uztraucaties par savu novecošanu, jo vairāk novecojat
  3. Lēna novecošana ne vienmēr ir atkarīga no ģenētikas. Jūs varat skatīties uz saviem vecākiem un uzskatīt, ka esat dzimuši zem laimīgas zvaigznes, jo viņi tik labi izskatās savā pieklājīgajā vecumā. Bet varat uzskatīt arī pretēji. Taču saskaņā ar pētījumiem daudz svarīgāks ir jūsu dzīvesveids, nevis no vecākiem mantotais.
  4. Septiņu stundu miegs ir labāks par jebkuru botoksu. Gulēt vajag ne mazāk kā septiņas stundas, un noteikti ir jāiet gulēt līdz pusnaktij. Runa nav tikai par riņķiem zem acīm un slimīgu izskatu. Nepietiekams, nepareizs miegs var izprovocēt ekzēmas parādīšanos, izjaukt hormonu līdzsvaru, vairot izsalkumu un tieksmi pēc saldumiem.
  5. Ēdiet Vidusjūras produktus. Aktrise piedāvā daudzus pētījumus un pierādījumus tam, ka pēc iespējas vairāk ir jāpieturas pie Vidusjūras diētas: ēst vairāk olbaltumvielu, svaigus dārzeņus, olīveļļu. Tas palīdz samazināt Alcheimera slimības riskus, sirds slimības, resnās zarnas vēža un insulta risku. Kameronai Diazai ļoti patīk gatavot Vidusjūras ēdienus kopā ar draudzeni Gvinetu Paltrovu.
  6. Grumbiņas ir tā vērtas. Diaza stāsta, kā reiz ar draudzenēm vakariņojusi restorānā un pie blakus galdiņa sēdējusi sieviešu kompānija, kurām bija 50-60 gadu. Viņas daudz smējās, bija trokšņainas, skaļi sarunājās, un viņām nebija nekādas daļas gar apkārtējiem. Viņas izstaroja pārliecību par sevi, prieku un iekšēju skaistumu. «Vai tad tā nav dzīves jēga? Mīlēt dzīvi, baudīt to? Mīlēt ģimeni un draugus?»

http://yogajournal.ru/conscious/philosophy/kameron-diaz-rasskazyvaet-kak-staret-krasivo/

Grāmatas oficiālā lapa - http://www.ourbodybook.com/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu