Vai iespējams paredzēt, kurā olnīcā notiks ovulācija?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jautā «Egoistes» lasītāja: «Kā darbojas olnīcas mēnešreižu laikā? Vai vienu mēnesi tiešām strādā viena, citu otra? Jo vienu mēnesi ir pumpa uz zoda, otru nav...»

Ginekoloģe Inta Dinsberga

www.facebook.com/dinsberga.inta

www.intadinsberga.lv

Olnīcu darbība ir cikliska – katra menstruālā cikla laikā (menstruālais cikls ilgst no menstruālās asiņošanas pirmās dienas līdz nākamās menstruālās asiņošanas pirmajai dienai) vienā no olnīcām nobriest olšūna, notiek ovulācija un sievietei var iestāties grūtniecība. Faktiski sievietes organisms katrā menstruālajā ciklā gatavojas grūtniecībai un bēmiņa ieņemšanai.

Kurā olnīcā būs ovulācija, to iepriekš nav iespējams paredzēt. Var būt, ka vairākus ciklus pēc kārtas ovulācija notiek vienā un tajā pašā olnīcā.

Tas, kurā olnīcā ovulācija notiek, nekādi nav saistīts ar to, būs vai nebūs pumpas pirmsmenstruāciju periodā. Sejas ādas pasliktināšanās šajā laikā ir saistīta ar hormonu produkciju olnīcās, to metabolismu (bioķīmiskajām pārvērtībām) un ādā esošo receptoru jutību pret hormoniem.

Ja pumpas pamatīgi traucē, šo problēmu var risināt, lietojot hormonālās kontracepcijas tabletes, bet par to lietošanu gan jālemj kopā ar ginekologu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu