Dzerot par maz ūdens, tu vari dehidrēt arī savu intīmo vietiņu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Cik daudz lasīts par to, cik svarīgi ikdienā ir dzert ūdeni - kā tas palīdz justies enerģiskāk, stiprina imunitāti un padara ādu veselīgāku! Jā, tā ir taisnība, bet vai zini, ka, dzerot par maz šķidruma, tu vari iedzīvoties arī maksts sausumā?

«Par sievietes maksts vajadzībām ir jārūpējas tieši tāpat, kā sievietes gādā, piemēram, par sejas ādas veselību,» aizrāda ginekologs Šerijs Ross. «Patiesībā maksts gļotāda ir ļoti jutīga un nereti paliek sausa pārāk ilgi, tāpēc par tās veselību ir jārūpējas!»

Ginekologs uzsver, ka arī no ikdienā izdzertā ūdens daudzuma ir atkarīgs tas, cik mitra ir maksts gļotāda. Tas pats attiecas arī uz visiem sievietes dzimumorgāniem, tostarp mazajām un lielajām kaunuma lūpām un visu kaunuma zonu, raksta glamour.com.

«Ja maksts tiek regulāri dehidrēta, sieviete sāk just niezi un pat dedzināšanu. Tāpat sausums var saasināt rauga sēnītes infekciju,» stāsta sieviešu intīmās veselības pazinējs. «Makstī parasti ir skāba vide, kas ir piemērota aizsardzībai. Jebkas, kas traucē šo trauslo līdzsvaru, var novest pie infekcijas, sausuma, niezes vai dedzināšanas.»

Vēlams ik dienas izdzert 8 glāzes ūdens (atceries, ka alkohols un kofeīns dehidrē - tāpēc, ja lieto šos dzērienus, tev dienā kopsummā jāizdzer vairāk!). Ja ūdeni nespēj tik daudz iedzert, padari to gardāku ar kādu odziņu vai piparmētras lapiņu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu