Arī tu, visticamāk, grēko ar ūdens dzeršanu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphoto

«Ūdens sastāda vidēji 60% no pieauguša cilvēka ķermeņa, tāpēc ir svarīga komponente organisma funkcionēšanā un vielmaiņas procesos. Ja šķidruma daudzums organismā ir nepietiekams, novērojamas gan galvassāpes, gan gremošanas traucējumi,» skaidro fitnesa trenere un uztura speciāliste Agrita Rūsiņa.

Vairāk nekā puse jeb 55% aptaujāto uzskata, ka ikdienā ūdeni dzer nepietiekami. Viena trešdaļa no visiem respondentiem dienā izdzer vidēji trīs līdz četras glāzes (250 ml) ūdens, liecina veikalu tīkla «top!» Pasaules ūdens dienas ietvaros veiktā aptauja.

Salīdzinot pārējo aptaujāto atbildes par vidējo ūdens daudzuma lietošanu ikdienā, 27% min piecas līdz sešas glāzes, 18% norāda septiņas līdz astoņas glāzes, savukārt deviņas un vairāk jeb

divus un vairāk litrus ūdens dzer vien 8%.

A.Rūsiņa uzsver, ka «ikdienā būtu nepieciešams uzņemt vidēji sešas līdz astoņas glāzes ūdens jeb pusotru līdz divus litrus, ar nosacījumu, ja nav pastiprināta svīšana, ko izraisa karstums, fiziskas aktivitātes vai slimība. Tomēr arī ar pārmērīgu ūdens dzeršanu ikdienā pārspīlēt nav nepieciešams.»

Atbildot uz jautājumu, ko ūdenim pirms tā dzeršanas ikdienā pievieno visbiežāk, lielākā daļa respondentu jeb 74% pārliecinoši norāda, ka dzer tīru ūdeni. Trešdaļa aptaujāto iecienījuši pievienot citronu. Starp citām atbildēm minēts arī laims, apelsīns, piparmētras, ogas, medus, ingvers, sīrups un jāņogu sula. «Kompensējot ūdens zudumu organismā, vislabāk šķidrumu uzņemt tīra ūdens veidā vai pievienojot tādus augļus un dārzeņus, kas piešķir garšu, krāsu un smaržu. Piemēram, citronu, laimu, apelsīnu, vīnogas, gurķi vai piparmētras,» stāsta A. Rūsiņa.

No aptaujātajiem respondentiem lielākā daļa jeb 42% ikdienā visbiežāk dzer krāna ūdeni,

34% veikalā pirkto ūdeni, savukārt 12% avota, bet 6% - akas ūdeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu