Kā tevi ietekmē pulksteņa griešana?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jau šo svētdien, 26. martā, Latvijā notiks pāreja uz vasaras laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu.

Lūgti novērtēt, kā pulksteņa pagriešana par stundu uz priekšu vai atpakaļ ietekmē iedzīvotāju labsajūtu un veselību, piektā daļa (24%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka pulksteņa pagriešana par stundu uz priekšu vai atpakaļ viņu labsajūtu un veselību ietekmē pozitīvi (7% - noteikti pozitīvi; 17% - drīzāk pozitīvi). Salīdzinoši visbiežāk pozitīvo ietekmi uz veselību atzīst iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem.To atklāj pētījumu kompānijas Kantar TNS marta beigās veiktais pētījums.

Vairāk nekā puse (55%) iedzīvotāju tomēr atzīst, ka pulksteņa pagriešana par stundu uz priekšu vai atpakaļ viņu labsajūtu un veselību ietekmē negatīvi (31% - drīzāk negatīvi; 24% - noteikti negatīvi).

Piektā daļa (21%) iedzīvotāju nav snieguši konkrētu novērtējumu.

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2017. gada 21. līdz 23. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu