«Vingruma» Aivars: kādēļ sporta klubos skan tā specifiskā trokšņveidīgā mūzika?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

6. nedēļas pirmdiena bija kā svētdienas lieko kaloriju nodedzināšanas diena. Svētdienā svinējām tēta vārdadienu, līdz ar to nācās sagrēkot attiecībā pret plānoto kaloriju daudzumu. Nu nevaru taču atteikties no mammas gādīgi un ar mīlestību gatavotās svētku maltītes. Vingrojumus veicu kā līdz šim – iesildījos, staipījos un veicu spēka vingrojumus.

Otrdien saņēmu pozitīvu komentāru par to, ka esot redzams vingrošanas efekts – staigājot bez žaketes, krekls uz mana auguma izskatoties pārāk brīvs, salīdzinot ar situāciju iepriekš. Jācer, ka kolēģes acs ir patiesi nekļūdīga.

Trešdien nedaudz palielināju soļošanas trenažiera slīpumu. Tas bija 4% iepriekšējo 3% vietā. Nedaudz palielināju svaru spēka vingrojumiem, lai sekotu senseja Normunda ieteikumam pastāvīgi nedaudz palielināt slodzi. Ar treneri pārrunājām pietupienus Smita rāmī, jo šis vingrinājums man atkal radīja lielu izaicinājumu. Uzzināju, ka ir normāli šad tad atkāpties no iesāktās slodzes un dot nelielu atpūtu organismam. Taču pagaidām vēl šo iespēju neizmantoju.

Tā sanāca, ka trešdien vienlaikus Vingruma klubā bija arī Vingruma maratona biedrs Gints Lange. Uztaisījām kopīgu pašbildi, lai «ir par ko parunāt».

Piektdien spēka vingrojumiem atstāju to pašu trešdien palielināto slodzi, bet nedaudz palielināju soļošanas trenažiera pacēlumu. Tagad tas ir 4,5%. Protams, ir cilvēki, kas strādā arī lielākos slīpumos, bet es daru tā, kā jūtos labi.

Trešdien un piektdien trenējos pēc 18:00 vakarā. Šajā laikā Vingruma klubā ir samērā daudz veselību cienošu un sevi trenējošu cilvēku, arī pa kādai dāmai. Taču joprojām atrodu savu vietu gan soļošanai, gan arī spēka vingrojumiem. Vienu gan es īsti nesaprotu – kādēļ sporta klubos skan tā specifiskā trokšņveidīgā mūzika. Vai tas ir kāds īpašs tonusu veicinošs līdzeklis? Vai es vienīgais, kuru tāda mūzika nepriecē? Personīgi man labāk patiktu kaut kas vienkārši ritmisks, bet melodisks.

Runājot par vingrošanas rezultātiem, pats esmu nedaudz noraizējies. Mani svari mājās progresu neuzrāda, pie kam pāris reizes nedēļā ir iznācis apēst vairāk, nekā pēc kalorijām būtu jābūt. Lai gan no trenēšanās viedokļa visu daru kā līdz šim, nedaudz pieliekot klāt slodzi. Skatīsimies, ko nākamajā mērīšanās reizē izmērīsim Health System ierīcē.

Un pašsajūta joprojām laba!

Aivars Peisenieks, 2017. gada 25. martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu