Pieredzējis matu stilists atklāj pareizo veidu, kā jāmazgā mati

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Daļa cilvēku matus mazgā teju katru dienu, bet kāds ir to mazgāšanas process? Visdrīzāk, gluži tāpat kā lielākā daļa cilvēku, arī tu saslapini matus, pēc tam kārtīgi iezied tajos šampūnu un izskalo tos, taču matu stilists Ians Florejs (Ian Florey) britu medijam «The Independent» pauž, ka tas nebūt nav pareizi.

Lai arī lielākā daļa cilvēku matus saslapina, tad ieziež tos ar šampūnu un izskalo, tas neesot pareizi, uzskata Ians.

«Saslapini matus, bet pēc tam izmazgā tos ar šampūnu, kura sastāvā nav sulfātu, divreiz. Pirmajā reizē nevajadzētu matus pārāk daudz ieziepēt, bet otrajā reizē gan,» viņš skaidro. Stilists uzskata, ka mazgāt matus divas reizes un katru reizi tos izskalot ir ļoti svarīgi, jo tādā veidā mati iegūst pavisam citu izskatu.

«Mati kļūs daudz spēcīgāki, spīdīgāki un veselīgāki,» viņš saka, piebilstot, ka uzlabojumi nebūs redzami uzreiz, bet gan pēc pāris nedēļām vai pat mēnešiem.

Pirmā matu mazgāšanas reize atbrīvo matus no netīrumiem, tāpēc to ir nepieciešams darīt vēlreiz,

lai mati iegūtu veselīgāku izskatu.

Florijs norāda, ka liela daļa cilvēku nepareizi izmanto arī kondicionieri. Matus ar to nepieciešams ieziest no vidus daļas līdz galiem, nevis no saknēm. Pretējā gadījumā mati pie saknēm zaudē apjomu.

Matu stilistam Ianam Florijam ir vairāk nekā 30 gadu ilga pieredze šajā jomā. Viņš ir strādājis ar vairākiem plaši pazīstamiem dizaineriem modes skatēs, taču tagad strādā kādā frizētavā Londonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu