Sieviete, kura 30 gadu vecumā veica sterilizāciju: Es biju tik laimīga

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kopš 26 gadu vecuma sieviete vārdā Holija Brokvela (Holly Brockwell) Nacionālajā veselības dienestā (NHS) cīnījās par iespēju veikt sterilizāciju, taču četrus gadus neviens ārsts viņai to neatļāva. Holija bija un joprojām ir pārliecināta, ka sterilizācija ir ļoti labs lēmums, un tam piekrīt arī viņas dzīvesbiedrs, kurš arī nevēlas bērnus.

«Es zinu, ka darīju pareizi,» viņa atklāj sarunā ar Lielbritānijas mediju «The Independent», bilstot, ka daudzi cilvēki teikuši, ka viņa noteikti pārdomāšot. Četru gadu garumā, sākot sarunu par šo tēmu ar savu ārstu, Holijai to neatļāva. Lielākoties ārsti pat nevēlējās turpināt šāda veida sarunas, kā arī brīdināja, ka viņa vairs nekad nespēs ieņemt bērniņu.

Sākotnēji Holija izmēģināja visas iespējamās kontracepcijas metodes, taču nekas nelika viņai justies 100% drošai.

Tomēr kādu dienu viņa saņēma ziņu, ka ir atrasta vieta, kur viņa varēs veikt sterilizācijas operāciju. Holija atklāj, ka tobrīd jutās ļoti laimīga un nespēja pārstāt smaidīt: «Liekas dīvaini būt laimīgam par to, taču bija tik grūti tikt tik tālu - lai man atļautu realizēt lēmumu par pašas ķermeni un auglību.»

Brokvela šobrīd ir 31 gadu veca tehnoloģiju žurnāliste. Viņa atklāja, ka sterilizācijas operācija bija daudz sarežģītāka, nekā viņa bija iedomājusies. Četras dienas pēc tās Holija pavadīja gultā, taču viņas dzīvesbiedrs, kurš arī nevēlas bērnus, visu laiku bija blakus un palīdzēja.

«Tagad nelielo rētu, kur tika veikts iegriezums, nevar pat redzēt. Vienīgais, ko atceros no operācijas, ir mierīguma sajūta, ko jutu, kad domāju par kontracepciju, grūtniecību vai pat mēnešreižu kavēšanos,» iespaidos dalās sieviete.

Viņa nevēlas bērnus, kā arī viņai ļoti nepatika lietot dažādus kontracepcijas līdzekļus un prezervatīvus.

Brodvela joprojām ir pārliecināta, ka sterilizācija ir ātra procedūra, kas atvieglo dzīvi, ja ir tāda vēlēšanās.

Tomēr viņa piekrīt, ka visām sievietēm vajadzētu uzdot jautājumus par tik nopietna lēmuma realizēšanu. Tāpat Holija atklāj, ka sievietēm ir ļoti būtiski saprast, ka šī procedūra neatvieglo problēmas menstruāciju laikā vai pirms tām.

Sterilizācija parasti tiek veikta vispārējā anestēzijā. Operācijā tiek nobloķēti olvadi, un tas neļauj vīrieša spermai iekļūt sievietes olšūnā. Sterilizācija ir vairāk nekā 99% efektīva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu