Sievietes smarža... tur lejā. Kādai tai ir jābūt?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kur slēpjas sievietes burvības noslēpums? Pastāv uzskats, ka tas meklējams sievietes smaržā. No visām maņām, ar ko uztveram cits citu un pasauli kopumā, smarža ir visnetveramākā, taču daudzi apgalvos - vissvarīgākā. Tomēr visvairāk jautājumu un vismazāk atbilžu mums ir par aromātu tur, lejā. Vagīnā... Jo aromāts ir kā apģērbs, skaista kleita (angliski, starp citu, par smaržām saka to wear a perfume - valkāt smaržas). Kas par to, ka zem kleitas slēpjas dievietes augums - vai tad tāpēc staigāsim kailas? Nē, savu īsto skaistumu mēs pietaupām īstajiem cilvēkiem. Vai no tā jākautrējas?

Gluži tāpat, kā vairāmies skaļi izrunāt savu dzimumorgānu vārdu, vairāmies arī no aromātiem, ko tie izdala. Klīrība? Varbūt, taču tieši šādi mēs pasargājam savas visjūtīgākās, intīmākās vietas. Ne fiziski, bet enerģētiski. Pastāv arī teorija, ka tieši šāda iemesla dēļ sievietes ar parfīmu pasauli ir ciešākās attiecībās nekā vīrieši, rakstīts žurnālā «Ieva».

Ja esi vesela un patīc vīrietim, viņam patiks arī tur lejā...

Vai dabiskā smarža jānomāc ar spēcīgiem mazgāšanās līdzekļiem, aromātiskiem ieliktnīšiem un tamlīdzīgi? Katrs ginekologs atbildēs ar noteiktu nē. Ja esam tīras un veselas, arī vagīnas aromāts būs veselīgs, turklāt gandrīz nemanāms. Turklāt pēc idejas būtu jābūt tā -

ja tu vīrietim patīc, ja viņam patīk, kā smaržo tavi mati, kakls, vēders, tad noteikti tīkams šķitīs aromāts arī citās vietās

- ar nosacījumu, ka esi vesela, protams.

Katrai sievietei piemīt sava unikāla smarža arī tur, taču,

no veselības viedokļa raugoties, tai allaž jābūt viegli skābenai.

Vagīnas aromāta izmaiņas parasti ir pirmais rādītājs, ka maksts mikroflorā notiek kas nelāgs (visbiežāk vainīga būs bakteriālā vaginoze). Pat ja esi ļoti sasvīdusi, maksts aromāts nevar piepeši «sabojāties», ja vien to nav izmainījušas nevēlamas baktērijas. Tiklīdz savā ierastajā smaržā sajūti kādas neparastas nianses, ir svarīgi vērsties pie ārsta - cenšoties nomākt aromātu, piemēram, ar ziepēm, vari panākt tieši pretēju efektu: saskaroties ar sārmiem, nepatīkamā smaka tikai pastiprināsies (tas, starp citu attiecas arī uz spermu, arī tā ir sārmaina).

Foto: Depositphotos.com

Menstruālais cikls ietekmē!

Līdzīgi kā citi sievietes organisma procesi, arī ķermeņa aromāts un tā intensitāte mainās līdz ar sievietes menstruālo ciklu. Saprotams, auglības vārdā. Kādā pētījumā brīvprātīgo sieviešu grupai bija noteikts mēneša garumā atteikties no hormonālo kontracepcijas līdzekļu lietošanas, asiem vai izteikti smakojošiem ēdieniem, alkohola un smēķēšanas, kā arī dezodorantu un smaržu lietošanas. Ik dienas šīs nabaga sievietes piedevām vēl padusēs (nevis kaut kur citur) nēsāja kokvilnas ieliktnīšus. Novērtējot aromātu, kas katras dienas beigās bija uzkrājies šajos ieliktnīšos, brīvprātīgo vīriešu grupa nonāca pie teju vienbalsīga secinājuma:

visatturīgākais un pievilcīgākais aromāts sievietēm piemīt īsi pirms ovulācijas, proti - mēneša auglīgākajās dienās, kad tā vien prasās vīrieti pievilināt.

Savukārt vissīvākais un, piedodiet, atbaidošākais aromāts sievietei ir periodā no menstruāciju pirmās dienas un īsi pēc tam. Citiem vārdiem - kad pēc vīrieša nav nekādas vajadzības. Lai tik turas pa gabalu!

Arī Austrumu dzīvesziņa māca, ka ķermeņa aromātiem ir izšķirīga loma mīlas spēlēs. Un, jā, arī tur spēles noteikumus diktē dāmas - tā ir tieši sieviete, kas izvēlas vīrieti pēc viņa smaržas, nevis otrādi, tāpēc šajā kontekstā esot būtiskāk, kā smaržo vīrietis. Sieviete sūta savu smaržu izplatījumā, vīrietis uz to atbild ar savējo, un sieviete galu galā izlemj - jā vai nē. Tieši smarža ir izšķirīgais parametrs sākotnējo simpātiju veidošanā.

Visu par sievietes smaržu lasi šīs nedēļas izdevumā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu