Komentāri par:
Neimane: Ir tik daudz mītu un nesaprašanu, piemēram, cilvēki saka: olīveļļa ir tik veselīga
 
Rakstīt komentāru
Rādīt
Visus Reģistrētos Ieteiktos
Jaunākos vispirms
  1. A
    Andris Fišmanis 2017. g. 24. aprīlī 17:05

    Olīveļļu ieteicams daudzos gadījumos lietot vēžu slimniekiem ,pievienot sulām ,salātiem ,zupām utt . Šādu rakstu varēja uzrakstīt cilvēks ar nopirktu diplomu !!! Gribētu redzēt reakciju no grieķiem ,spāņiem un itāļiem par šo garīgi nevesela cilvēka rakstu ....:) Cilvēks se

    1
  2. A
    Andris Fišmanis 2017. g. 24. aprīlī 16:59

    Izlasīju rakstu un secināju : ne visi ir dakteri kam ir diploms !!!! Vislielākajās auzās nonāk cilvēki, kas pieļauj plašus vispārinājumus. Pareizi sagatavota olīveļļa ir ļoti vērtīga uzturviela un tās sastāvā esošie polifenoli ir unikāls antioksidants.

    0
  3. A

    Olīveļļa ir un būs vislabākais ko lietot uzturā .Vislielākajās auzās nonāk cilvēki, kas pieļauj plašus vispārinājumus. Pareizi sagatavota olīveļļa ir ļoti vērtīga uzturviela un tās sastāvā esošie polifenoli ir unikāls antioksidants.

    0
  4. l

    kas vina tada par pasaules nabu,ka var teikt un lemt,kas ir veseligs ,kas ne.Lai biologi ,zinatnieki saka savu vardu.Ne jau klukste,kas izskatas pretigi ,ed vegani ,savus viriesus nebaro,saka,ka galu est nedrikst.Prasts cilveks ,bet telo....Pretiga.

    2
  5. A

    Lasu rakstu, lasu komentārus un tā arī netieku gudra, kādu eļlu vislabāk izmantot cepšanai. Man, piemēram, viens paziņa Nigērietis speciāli no Āfrikas pasūta palmu eļļu un cep tikai tajā, uz sacito, ka tā ir kaitīga atbild, visu mūžu tajā esmu cepis produktus, manam tēvam 58 gadi, viņs arī palmu ēllu lieto un ir laba veselība.

    1
  6. .
    ........... Anemone2017. g. 22. aprīlī 13:52

    Interesanti no ka tad aizkalkojas tie asinsvadi

    0
  7. c

    Palmu eļļa iztur lielu karstumu,tātad nesāk degt.Pieļauju ka cepšanai palmu eļļa ir pate labākā.Nedeg,neveidojas kaitīgās vielas cepšanas laikā.Arī cilvēki to palmu eļļu,ka saka lieto,un nekāda vaina.Tā palmu eļļas noniecināšana ir vairāk biznesa aizsardzība,neviens spāņu,grieķu olīveļļas ražotājs negrib konkurentu,tad te arī stāsts ka palmu eļļa ir kaitīga.ES RUNĀJU,ja palmu eļļā cep,nerunāju par svaigas palmu eļļas lietošanu.

    1
  8. Z

    Padomju laikos rapsu ellu bija aizliegts lietot paartikaa.Lai nu kas,bet paartikas kontrole tolaik bija ljoti stingra.Svaigos salaatos lietoju tikai Griekju Virgin Extra oliivu ellu,bet cepu saulespukju ellaa.

    7
  9. Atkal muļķības, ka cepšanai der tikai olīveļļa , diemžēl reta oliveļļa der cepšanai.

    11
  10. i

    kardioloģe dr.Mintāle tāpat kā grieķi saka ,ka ir tikai viena īsta olīveveļļa -auksti spiesta,gan salātos,gan cepšanai,starp citu eļlai ir skābuma rādītājs,ko vismaz Latvijā nav gadījies redzēt.Rapšu eļla bīstama ,jo miglo ar raundapu

    10
  11. Ē

    Neimanes kundzei vajadzētu pārlasīt savu Uztura mācības grāmatu un publiski atsaukt lielāko daļu tajā publicēto informāciju.

    9
  12. N

    Lietojiet uzturā gī (ghee), kas ir novārīts sviets! Pārbaudīts tūkstošiem gadu!

    0
  13. V

    Vislielākajās auzās nonāk cilvēki, kas pieļauj plašus vispārinājumus. Pareizi sagatavota olīveļļa ir ļoti vērtīga uzturviela un tās sastāvā esošie polifenoli ir unikāls antioksidants.

    15
  14. T

    jau tā lieta - pareizi sagatavota:)

    0
  15. j

    Liekās ka komentētāji eļļu dzer krūzēm ka vajag nez kādu grieķu eļļu no Grieķijas laukiem,un cep eļļas peldē. Tas mazums 20gr., kas vajadzīgs salātiem,atvainojiet pilnīgi nenodara nekādu ļaunumu,un vēl jo vairāk veikalā nopērkamā extra virgine oil. Tāpat,bija frāze,ka grieķi nezina ko nozīmē cept!:)) Atvainojiet,nevajag muļķības stāstīt.Paskatiet elementāras grieķu receptes,tie paši pildītie baklažānu rullīši(baklažāns cepts).Grieķi cep,un kā vel cep! Un nepārspīlējiet ar patiesību,Grieķijas laukos jūs dabūjat mājas versiju-eļļu.Tāpat kā Latvijā,mājās tecinātu kandžu,kura gana stipri atšķiras no veikala šņabja.Un šeit arī būs gana kupls pulks apgalvotāju ,ka no kandžas paģiras nav utt.Ziniet viss vairumā,un gan Grieķijas mājas /īstā eļļa vairumos ir slikta,gan mūsu kandža.Peldaties jūrā,nevis eļļa,un būs gana veselīgi!

    29
  16. Īsāk sakot, cilvēku lielākā problēma ir nevis neveselīgi pārtikas produkti un liekais svars, bet nespēja loģiski domāt un pieņemt saprātīgus lēmumus un vispār klīnisks veselā saprāta trūkums. :-D

    39
  17. h

    Latvijā un vispār Austrumeiropā tirgo Extra Virgin Olive oil, kas satāv no 10% labās premium klases eļļas un 90% ir Pomace olive oil. Tas pēc ES regulām .
    Pomace Olive oil paši grieķi saka ,ka ar to var grīdas , mēbeles , auto tīrīt bet nekādā gadījumā ne cept , ne smērēt virsū , jo tur ir milzīgi daudz ķīmija .
    Tā nav taisnība ,ka pudelēs ir tikai slikta eļļa ,jo arī mazās eļļas spiestuves pilda pudelēs. Protams, ka katram sevis cienošam grieķim , spānim , itālim,mājās stāv uz gadu noliktas vairākas 18l kannas ar pumpīti un to visa ģimene lieto un nekas tur netiek žēlots. Labākā olīveļļa ir no pirmās ražas spieduma. Rīgā var nopirkt , KR. Barona 41/43 un Ādažos Jāņa Saukas desu darbnīcā.

    11
  18. p

    Nav taisnība, anotācijas vienmēr piemin, ka tā ir auksti spiestā vai vislabāk pirmā spieduma 100%. Atkarībā no izejmateriāla arī te var būt milzīgas atšķirības. Pēc manas pieredzes sliktākās ir itāļu skaistajos iesaiņojumos, jo tur mēdzot būt visādi sajaukumi, runā, ka šī nozare joprojām esot mafijas kontrolē. Spāņu jau nedaudz kvalitatīvākas, jo zemnieki par nabadzīgiem ,lai ko vēl klāt mukļītu. Vislabākās Grieķu, tādēļ pie mums visretāk sastopamas. Pamatā Kalamata, ļoti izcila. Pamatā Rimi sitēmā dabūjama. Protams,piem. no Rodas atvestai nav kvalitātes ziņā līdzinieku, tāpat no citām salām.

    12
  19. e

    Es kādu laiku dzīvoju Kiprā un tur lieto tikai olīveļļu ..svaigi spiesta pārdeva dzeltenās plastmasa kannās. Pudelēs tā jau esot rūpnieciskā. Latvijā NAV un NEVAR nopirkt īsto olīveļlu ..tā te ir tikai izstrādājums.

    15
  20. p

    Var jau gan , piem. Kalamata. Izcila. Par tām plastmasas kannām, vienā reisā no bagāžas plaukta vienam vīram sāka pilēt uz galvas. Stikla vai metāla vienk. palīdz drošāk transportēt.

    4
  21. a

    pirmais mīts-Neimane zina,kas ir veselīgi...

    70
  22. Cepšanai vislabāk der mehāniski filtrēta nerafinēta rapšu eļļa ar dūmošanas punktu ne zemāku par 180 grādiem. Cepšanai var izmantot arī karstumspiedē iegūtu olīveļļu, bet ne Extra Virgin.
    Izskatās, ka šai sievietei nav saprašana ne par eļļām, ne par to iegūšanas procesiem, ne par cepšanu kā tādu.

    35
  23. a
    apsurds Grunneier2017. g. 20. aprīlī 12:28

    Rapsu ellu vispar nedrikst lietot partika un to sen jau pateikusi /EKSRESENSI/ . Tas ir biznesun jums iestastis visu ka ari palmu ellu var lietot .
    Zivju ellu ari tikai kapsulas drikst lietot .

    6
  24. e

    Grunneiers gatavojas onkoloģijas zaļajai takai!
    Spilgts apliecinājums NIKIS komenta jēgai

    1
  25. aPsurdam - nu, ja /EKSRESENSI/ ir tā teikuši, tad tas ir tikpat kā svētie raksti, aPsAlūta patiesība.
    OMG......

    5
    Parādīt vēl 2 atbildes
  26. i

    tik daudz c.Neimanei vajadzētu zināt ,ka cept var visu ko ,bet īpaši burkānus ,jo avitamīns šķīst taukos,eļļā ,citādi tie grūti organismam uzņemt ,ja vispār uzņem.

    31
  27. A

    Neaizstāvot Neimani, taču nav jau obligāti tie burkāni jācep. Ja jūs vienā ēdienreizē ēdīsiet, piemēram, svaigus burkānus un klāt dzersiet, piemēram, 2,5 proc pienu, tauku kuņģī būs pietiekami un tie nav obligāti jāpievieno tieši burkāniem.

    6
  28. iconAndriewsz Latvia 2017. g. 20. aprīlī 10:28

    Nebutu slikti "'speciālistiem "' iepazities ar produkta anotācju pirms komentēt !! ""Extra Virgin" jeb pirmā aukstā spieduma oliveļla nav domāta cepšanai - to pateiks jebkuŗš pavārs Grieķijā , Spānijā . Salātos ., tas ir tas kur labi noder šāds produkts . Cepšanai lieto daudz zemākas klases oliveļlu ( izspiedu vai lidzvērtigu ar skābumu ap 1%) , cepšanai jānotiek zemā temperaturā un ilgi - rezultāts ir teicams . Par ""rapša eļlu "" - itkā jau laba , bet uztrauc biežā auga miglošana veģetācijas periodā .( nelietoju un neiesaku -"'raundapveidigo "ķimiju lietot uzturā ).Ja salīdzina saulespuķu eļlu no Kubaņas un Latvijā pērkamo - nav īsti saprotams , ko šeit tirgo .Par šis kundzes komentāriem runājot - neizskatās ,ka pati īsti nepielieto to par ko runā !

    20
  29. iconGrunneier Andriewsz Latvia2017. g. 20. aprīlī 11:01

    Nu ja cilvēks nekad nav padzīvojis tādās valstīs, kur pārtikā patiešām ikdienā lieto augu eļļas, pie tam daudz un dažādos veidos (Itālija, Spānija utt.), tad viņas spriedumi veidojas no mūsu pašu vietējo mājsaimnieču līmeņa viedokļa.
    Ir valstis, kur eļļas virtuvēs neuzglabā veikalos pirktās nelielās plastmasas pudelītēs, bet mājas apstākļos gatavotas vismaz 10...20 litru kannās... un laistās ar eļļām nekautrīgi...

    13
  30. r
    rich Andriewsz Latvia2017. g. 20. aprīlī 11:02

    Zini, nu nevajag, ja esat bijis Grieķijā un vēl paprasījis, kurā eļā cept, tad viņi jūs nesapratīs, jo tur ir tikai viena eļa-svaigi spiestā! Visu pārējo ražo priekš Latvijas un citu zemju atpalikušajiem vai ārzemniekiem piederošiem restorāniem grieķijā tipa MacD...m. Starp citu cept nenozīmē piededzināt, bet normāli čurkstināt ap 180 grādiem, kas nekaitē pat svaigi spiestajai eļai. Uz veselību!!

    17
  31. iconBatigol 19 Andriewsz Latvia2017. g. 20. aprīlī 12:50

    Tiko izdomāji jaunu mītu vai kur izlasīji veco, ka Extra virgen nedrīkst cept utt? To refinēto zemākas klases samazgu nemaz nedrīkst saukt par olīveļļu. Sētu krāsošanai ne cepšanai...

    2
    Parādīt vēl 3 atbildes
  32. u

    par kokoseļļu! Raksta, ka vislabākā, jo augsta degšanas temperatūra, te pēkšņi ieraksta (Ievas padomu avīzē), ka slikta! Šī avīze bieži raksta ļoti lielas muļķības un arī kļūdas!

    14

Lai pievienotu komentāru no Jūsu interneta pieslēguma, nepieciešams autorizēties ar TVNET, Draugiem, Facebook, Twitter, Google vai Inbox.lv kontu.

Autorizēties

TVNET aicina lasītājus, būt tolerantiem, iztikt bez rupjībām un saglabāt elementāras pieklājības normas. TVNET patur tiesības lietotājam liegt pieeju "Komentāriem" un ziņot attiecīgajām tiesībsargājošām iestādēm.

Komentāru noteikumi