Kā trenēties, nepieceļoties no krēsla: fitnesa treneres ieteikumi vingram ķermenim

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos, TVNET

Vai tajās pāris nedēļās, kas mūs šķir līdz īstai vasarai, iespējams atgūt ziemas laikā zaudēto ķermeņa tonusu? Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas docente un trenere Inese Ļubinska sarunu šova «Starp mums runājot» rubrikas «Uzplauksti sievišķībai» ietvaros kanālā «STV Pirmā!» atklāj, ka var! Vingrojot kaut pus stundu dienā, taču darot to ar mērķtiecīgu regularitāti, iespējams izdarīt ļoti daudz! Tomēr pirms sākt aktīvi sportot, ir jāņem vērā sava iepriekšējā kustību pieredze un, protams, ģenētika.

Jo mēs esam tik atšķirīgas – ir divdesmitgadīga sieviete, kura vairāk līdzinās pusaudzei, tāpat kā ir meitenes, kuras izskatās krietni vecākas par saviem gadiem. Ja kustību pieredze iepriekš nav bijusi, sportot vajadzētu sākt lēnāk un attiecīgi arī efekts būs redzams vēlāk. Taču, ja iepriekš jau esi sportojusi un dažādu iemeslu dēļ nācies to pārtraukto, tad atsākot kustēties rezultāts būs ātrāks, ar nosacījumu, ka vingrosi regulāri,» pieredzē dalās Inese. Vaicāta, cik tad ilgu laiku dienā vajadzētu veltīt treniņiem, Inese norāda, ka

«vingrojumi pusstundas garumā ir labāk nekā nedarīt neko, bet ik dienu treniņiem veltīta stunda ir ļoti labi!»

Trenere atklāj, ka ķermenim tonusu sniegs arī šķietami elementāri vingrinājumi – kaut vai sēžot birojā pie galda uz brīdi novelkot apavus un kustinot kājas vai arī zem pēdām paliekot īpašas receptoru plāksnes, tā veicinot venozo asinsriti.

Tāpat vēlams ik pa laikam piecelties vai sēžot izstiept un izvingrināt kājas, tas palīdzēs ķermenim justies labāk. Tāpat Inese vērš uzmanību sievietes stājai –

taisna mugura, pleci un stalta stāja liks arī vienai no sieviešu «problēmzonām» – krūtīm – izskatīties tvirtākām.

Taču dāmām, kuras iecienījušas drastiskas diētas un dzīvo mūžīgā «bada sajūtā», Inese atgādina, ka ir jāļauj sev baudīt dzīvi saprāta robežās. «Nav nepareizi reizēm atļauties apēst tortes gabaliņu, taču, ja apēdat visu kūku, tad gan rēķinieties ar sekām.»

Lai palīdzētu ikvienai sievietei būt skaistai un «uzplaukt sievišķībai», jau sākot ar maiju raidījumā «Starp mums runājot’ ik nedēļu īpašā rubrikā vērtīgus padomus sniegs stila, modes, uztura un fitnesa eksperti. Savukārt sabiedrībā zināmi cilvēki dalīsies pieredzē, kā visefektīvāk atgūt «slaido līniju» un citiem sievišķīgiem «knifiem», kā mirdzēt ne tikai svētkos, bet arī ikdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu