10 dabīgas lietas, kas palīdz samazināt svaru

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Lai arī visiem sen skaidrs, ka ideālās formas sasniegšanai un svara samazināšanai nekādi brīnumlīdzekļi nepalīdzēs un būs vien cītīgi jāstrādā, pārskatot savu ēdienkarti un pievēršoties aktīvam dzīvesveidam, daba ir parūpējusies par vairākiem labiem ceļabiedriem, kas būs lieliski sabiedrotie cīņā ar liekajiem kilogramiem. Kuri ir šie dabas produkti un kā tie var palīdzēt, gatavojoties pludmales sezonai, stāsta zaļās farmācijas uzņēmuma ārsts Roberts Poļakovs.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ingvers

Tonusam, vitalitātei, enerģijai un noturībai pret nogurumu. Veicina vielmaiņu un uzlabo gremošanas sistēmas darbību, ir lielisks antioksidants, vērtīgs vitamīnu un minerālvielu avots, kas palīdz sakārtot ne tikai organisma iekšējos procesus, bet uzlabo arī ādas stāvokli.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Zaļā tēja

Tās sastāvā esošās vielas labvēlīgi ietekmē visu organismu – darbojas tonizējoši, attīra, saista brīvos radikāļus, uzlabo asinsvadu stāvokli un palīdz šūnu atjaunošanās procesos. Zaļā tēja mazina apetīti, veicina vielmaiņu un organisma detoksikāciju, paaugstina enerģijas līmeni un palīdz labāk izmantot organisma iekšējās enerģijas rezerves. Tā ir spēcīgs antioksidants un lielisks profilaktisks līdzeklis novecošanas aizkavēšanai.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Greipfrūti

Vielmaiņas veicinātāji un gremošanas sistēmas aktivizētāji. Greipfrūti satur fermentus, kas uzlabo uzņemtā uztura pārstrādi, labāk sašķeļ barības vielas līdz pat sīkām molekulām un šķeļ saliktos taukos. Tie ir vērtīgs vitamīnu un minerālvielu avots, kā arī lieliski antioksidanti.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Safrāns

Rosina endorfīnu izdalīšanos, uzlabo ādas stāvokli, palīdz mazināt apetīti un vecina vielmaiņu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Pipari

Arī pipari ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots ar antioksidatīvu iedarbību, kas veicina vielmaiņu un organisma detoksikāciju. Turklāt pipari rosina tā sauktā laimes hormona jeb endorfīna izdalīšanos organismā.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Brūnaļģes

Tās ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots (brūnaļģes satur tik vērtīgo jodu, kas uz sauszemes sastopams reti), ceļ enerģijas līmeni, veicina gremošanas procesus, organisma detoksikāciju un palīdz aktīvāk strādāt vielmaiņai.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Garcīnijas ekstrakts

Kambodžas garcīnija ir citrusauglis, kas satur aktīvo vielu hidroksicitronskābi. Tā iesaistās organisma bioķīmiskajā procesā un kavē jaunu tauku šūnu sintēzi no ogļhidrātiem. Cilvēkam veidojas ilgāka sāta sajūta un mazinās apetīte. Tāpat garcīnijas ekstrakts veicina ātrāku tauku «sadedzināšanu».

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Zīdkoka ekstrakts

Samazina apetīti, veicina vielmaiņu un uzlabo gremošanas sitēmas darbību. Zīdkoka ekstraktam piemīt lieliskas spējas profilaktiski aizkavēt novecošanās procesus un uzlabot ādas stāvokli.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Godži ogas

Lielisks enerģijas un spēka avots, kas aizkavē novecošanās procesus, veicina vielmaiņu un organisma detoksikāciju. Godži ogas samazina apetīti, pazemina holesterīna līmeni un palīdz stiprināt imūnsistēmu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Rūgtais apelsīns

Samazina apetīti, veicina vielmaiņu un uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Tas veicina organisma detoksikāciju, palīdz izdalīties endorfīniem, kā arī satur virkni vērtīgu vitamīnu un minerālvielu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu