Apiterapeite: «Bišu māšu peru pieniņš - jaunības un enerģijas eliksīrs»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Bišu māšu peru pieniņš organismā darbojas kā antioksidants un tādējādi kavē novecošanu. Iespējams, tieši tāpēc paši bitenieki, lietojot šo medus produktu, ilgi saglabā darba spējas un parasti arī jūtas un izskatās jaunāki par saviem gadiem,» novērojusi neiroloģe un apiterapeite Maruta Naudiņa.

Par bišu māšu peru pieniņa unikalitāti liecina fakts, ka, bitēm ar to barojot bišu māti un savus mazuļus, tie izaug aptuveni 21 dienā, bet bišu māte 16 dienās. Un tas ir izskaidrojams ar bišu māšu peru pieniņa vērtīgo un sabalansēto sastāvu,

tas satur 21 aminoskābi (olbaltumvielas), 15 minerālvielas (K, Na, Ca, Mg, Fe, Cu u. c), deviņus B grupas vitamīnus,

kā arī citas vērtīgas vielas.

Bišu māšu peru pieniņu iesaka lietot cilvēkiem, kam nepieciešams uzlabot uztveres spējas, koncentrēšanos, piemēram, periodos, kad ir liela garīgā slodze - jāsagatavojas eksāmeniem, jāuzraksta diplomdarbs vai disertācija. Maruta Naudiņa stāsta: «Studentiem parasti iesakām lietot bišu māšu peru pieniņu kā dabīgu organisma stimulēšanas līdzekli, lai viņiem pietiktu spēka un izturības pārvarēt saspringto sesijas laiku.»

Bišu māšu peru pieniņu cilvēki bieži lieto ziemā un pavasarī, jo tas gan palīdz atgūt enerģiju, gan stiprina imunitāti – īpaši veciem cilvēkiem un bērniem.

Tas ir ļoti ieteicams pēc pārslimotām infekcijas slimībām, antibiotiku kursa u.c.

Profilakses nolūkos bišu māšu peru pieniņu būtu ieteicams lietot kursa veidā un šādu kursu veikt divas reizes gadā, piemēram, ziemā un pavasarī. Savukārt, ja cilvēks slimo vai ir pārslimojis kādu slimību un tāpēc novārdzis, šādu kursu var veikt četras reizes gadā, atkārtojot ik pēc diviem mēnešiem.

Apiterapeite atklāj, ka bišu māšu peru pieniņš ir tik spēcīgs, ka to var lietot arī dažādu slimību gadījumā, tas palīdzēs ātrāk atveseļoties. Piemēram, pateicoties spējai uzlabot smadzeņu šūnu darbību (vielmaiņu), to var lietot pēc galvas traumām, insulta, encefalīta, meningīta un citām ar galvas smadzenēm saistītām saslimšanām. Protams, šādos gadījumos to vajadzēs kombinēt ar ārsta parakstīto terapiju, medikamentiem.

Peru pieniņš var palīdzēt pat depresijas gadījumā.

Depresiju tas, protams, neizārstēs, taču padarīs mundrāku un dos enerģiju, līdz ar to uzlabosies arī garastāvoklis.

Bišumāšu peru pieniņš arī uzlabo organisma audu trofiku, labvēlīgi iedarbojas uz sirds muskuļiem, tāpēc to var lietot cilvēki, kas sirgst ar sirds išēmiskajām slimībām, kā arī tas normalizē arteriālo asinsspiedienu, novērš asinsvadu spazmas, samazina cukura līmeni asinīs u.c.

Cilvēks bišu māšu peru pieniņu var uzņemt dažādos veidos, piemēram, kapsulās. Biškopis un Medus veikals konsultants Jānis Malcenieks atklāj, ka kapsulās bišu māšu peru pieniņš ir koncentrētākā veidā, tāpēc iedarbība ir spēcīgāka un ātrāka. Kapsulas vislabāk ir lietot no rīta tukšā dūšā, paliekot zem mēles, līdz tā izkūst. Tad vērtīgās vielas organismā vislabāk uzsūksies.

Bišu māšu peru pieniņa kapsulas mēdz būt ar dažādu koncentrāciju, piemēram, 150, 200 un 300 miligramu. Bērniem piemērotākas būs kapsulas ar zemāku koncentrāciju, pieaugušajiem profilakses nolūkos kapsulas ar vidēju koncentrāciju. Savukārt, ja bišu māšu peru pieniņu lieto ar mērķi atlabt no kādas slimības, ieteicams lietot kapsulas ar augstāku peru pieniņa koncentrāciju.

Bišu māšu peru pieniņu var lietot arī svaigā veidā, šādi tas satur īpaši daudz aktīvo vielu, kā arī cilvēkiem sen pazīstams ir bišu māšu peru pieniņš medū, to lietojot, var uzņemt gan peru pieniņā, gan medū esošās vērtīgās vielas.

Maruta Naudiņa gan norāda, ka slimību gadījumā pirms peru pieniņa lietošanas noteikti jākonsultējas ar apiterapeitu. Tas ir ārsts (medicīniska persona), kas specializējies ārstēšanā ar medus produktiem. Apiterapeits ieteiks kompleksu terapiju konkrētās slimības ārstēšanai - tie var būt dažādi medus produkti, kas jālieto noteiktā secībā, precīzā koncentrācijā, devās un periodā. Jāņem vērā, ka ir arī slimības, kad bišu māšu peru pieniņu neiesaka lietot, jo organismam nav vēlama stimulējoša iedarbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu