5 jogas veidi, ko vērts izmēģināt vasarā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vasarai tuvojoties, daudzi meklē jaunus un interesantus veidus, kā uzturēt sevi labā fiziskā formā un papildināt enerģijas rezerves, lai jaudīgi varētu baudīt silto sezonu. Joga ir viens no pieejamākajiem un demokrātiskākajiem fizisko aktivitāšu veidiem, ar ko var nodarboties gan individuāli, gan grupu nodarbībās. Igauņu radītais fitnesa jogas stils YOGAFUNC apkopojis piecus jogas veidus, ko ir vērts izmēģināt, ja vēlies papildināt savu aktivitāšu klāstu.

Līdzsvarotā Hatha joga

Hatha jogas nosaukums sevī apvieno divas enerģijas – sievišķo un vīrišķo, un šā jogas veida mērķis ir panākt šo enerģiju un visa ķermeņa līdzsvaru. Tas ir samērā lēns jogas veids, kas palīdzēs apgūt visas pamata pozas jeb āsanas, attīstīs elpošanas tehniku un atbrīvos no ikdienas stresa. Tā kā katrā pozā jānoturas vismaz vairāku elpu garumā, Hatha joga ir īpaši piemērota iesācējiem, jo palīdz izprast pašus āsanu pamatus.

Joga izturībai – Vinyasa

Vinyasa joga ir dinamisks jogas veids, kurā dejai līdzīgā plūsmā kustība jāapvieno ar elpošanu. Parasti nodarbības laikā vienā pozā jānoturas īsu brīdi un pāreja uz nākamo āsanu ir diezgan strauja. Bieži vien kustības tiek pielāgotas mūzikas ritmam. Nodarbības laikā sirds ritms paātrināsies diezgan strauji, un jārēķinās ar svīšanu. Vinyasa joga īpaši piemērota skrējējiem un citiem, kuri vēlas attīstīt izturību.

Foto: publicitātes

Dinamiskā Ashtanga

Ashtanga joga ir viens no dinamiskākajiem un izaicinošākajiem jogas veidiem. Nodarbība sastāv no konkrētas āsanu secības, kas katru nodarbību atkārtojas, tādējādi «aštangisti» laika gaitā katru pozu var attīstīt līdz perfektumam. Kustības tiek veiktas saskaņā ar elpošanu, kas izraisa iekšēju karstumu un svīšanu. Ashtanga joga piemērota tiem, kuriem patīk prognozējamas, bet fiziski izaicinošas nodarbības.

Jautrā joga – YOGAFUNC

YOGAFUNC ir Igaunijā radīts fitnesa jogas veids, kas notiek mūzikas pavadījumā. Lai arī pamatā ir tradicionālās jogas tehnikas, šīs nav klasiskas jogas nodarbības, bet jautrs un efektīvs treniņš. Regulāras nodarbības uzlabo gan kopējo fizisko formu, gan palīdz nomierināt prātu. īpaši piemērota tiem, kuri vēlas nodarboties ar jogu, taču pašlaik nav ieinteresēti jogas filozofijā.

Foto: publicitātes

Yin joga – pretstats Ashtangai

Yin joga ir īpaši piemērota tiem, kuri meklē mieru un prāta un ķermeņa balansu. Šis jogas veids pozitīvi iedarbosies uz dziļākajiem saistaudiem. Katrā pozā jānoturas vismaz pāris minūtes, tāpēc nodarbības var radīt meditācijai līdzīgas izjūtas. Yin joga īpaši piemērota tiem, kuri tikai sāk fiziskās aktivitātes, vai tiem, kuri paralēli jau nodarbojas ar dinamiskiem sporta veidiem.

Hobijs kā potenciālais darbs

YOGAFUNC regulāri organizē 2,5 dienu apmācības topošajiem treneriem. Tā ir izdevība ikvienam, kurš jau darbojas vai nākotnē vēlas strādāt fitnesa nozarē, iegūt praksi un iespēju pasniegt YOGAFUNC nodarbības visā pasaulē. Rīgā nākamās apmācības notiks no 16. līdz 18. jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu