Padomi, kā atvieglot sezonālo alerģiju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Iestājoties siltākam laikam, daudzus piemeklē sezonālās alerģijas – sākam šķaudīt, parādās iesnas un asaro acis. Kaut gan sezonālās alerģijas nav iespējams izārstēt, lietojot atbilstošus medikamentus, var samazināt to radītos simptomus.

Kādas tieši zāles ieteicams lietot alerģiju gadījumā, padomos dalās Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.

Kas ir alerģiju izraisītāji?

Viens no izplatītākajiem sezonālo alerģiju cēloņiem ir putekšņi, kas pavasarī, izdaloties no augiem, ar gaisu nokļūst deguna dobumā. Rezultātā cilvēkiem ar alerģiju parādās šādi simptomi: iesnas, asarošana, šķavas, klepus, niezošas acis un deguns. Putekšņu daudzums īpaši augsts ir dienās, kad ir stipras vēja brāzmas, savukārt lietainās dienās alergēni tiek aizskaloti.

Kā cīnīties ar sezonālām alerģijām?

Pirmais solis, ja rodas aizdomas par sezonālo alerģiju, ir došanās pie ģimenes ārsta. Tieši viņš mācēs novērtēt simptomus un, ja nepieciešams, ieteiks doties pie alergologa. Pie speciālista iespējams veikt dažādas alergēnu pārbaudes, lai noskaidrotu, kas ir to cēlonis, un atrastu piemērotus medikamentus simptomu mazināšanai.

Bezrecepšu medikamenti alerģiju ārstēšanai

Aptiekā pieejami daudzi medikamenti, kas domāti alerģisku simptomu atvieglošanai. Izvēloties līdzekļus, kas satur antihistamīnu, organismā tiks samazināts histamīna daudzums, mazinot šķavas, tekošu degunu un niezi. Lietojot pretiesnu līdzekļus, iespējams samazināt asinsvadu tūsku degunā un mazināt aizlikumu un pietūkumu. Savukārt, lai atvieglotu acu niezi vai asarošanu, izvēlies piemērotus acu pilienus.

«Lai gan šos un daudzus citus medikamentus aptiekā iespējams iegādāties bez receptes, tomēr sākumā ieteicams konsultēties ar farmaceitu vai ģimenes ārstu, lai izvēlētos katram gadījumam piemērotākos. Piemēram, daži antihistamīni uzdzen miegainību, tādēļ jābūt uzmanīgiem, ja tos lieto dienas laikā,» skaidro farmaceite.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu