Kazu joga lieliski noņem spriedzi un rada mieru

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jogas entuziasti Vašingtonā radījuši jaunu jogas veidu - asanu jeb jogas pozu veikšanu kazu sabiedrībā.

Dažāda izmēra un krāsu kazas ar interesi seko līdzi jogotāju vingrošanai, īpaši, kad kāds no nodarbības apmeklētājiem pacienā ar turpat uz vietas iegādājamu kukurūzas kārumu speciāli mājdzīvniekiem. Kazas ir draudzīgi un ļoti ziņkārīgi dzīvnieki, kas labprāt piedalās dažādās aktivitātēs. Piemēram, lecot uz muguras, ēdot matus vai raitā solī pārrikšojot pār vēderu. Jāatzīst, tas ne vien izskatās amizanti, bet, iespējams, pat ir noderīgi dažu asanu izpildē, jo rada papildu svaru.

«Joga bija lieliska, bet es nevarētu teikt, ka simtprocentīgi spēju koncentrēties asanu veikšanai. Tomēr šis bija brīnišķīgs mūsu kopābūšanas laiks. Un tu vēl esi izspēlējies ar kazām un kazlēniem!» stāsta jogas praktizētājs Džerijs Gelbs, kurš uz nodarbību atnācis kopā ar meitu.

Nodarbību Nokesvilā, Virdžīnijas štatā, apmeklēja ap 200 cilvēku. Izrādās, kazas lieliski dzēš stresu, piemēram, lauku saimniecībās kazas izmanto, lai mazinātu spriedzi zirgiem pirms sacīkstēm.

«Tā ir burvīga enerģijas apmaiņa cilvēkam, kurš mīl dzīvniekus un praktizē jogu,» uzskata jogas instruktore Beta Vulfa. Viņa domā, ka vēlme izmēģināt ko nebijušu šai nodarbībai piesaistīs daudz interesentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu