Grūti ieveidot, pinkojas, visur ķeras: noskaidroti Latvijas iedzīvotāju matu izaicinājumi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Teju pusei sieviešu Latvijā (46%) ir mati garumā līdz pleciem, ceturtdaļa var lepoties ar vēl garākiem matiem – līdz pat krūtīm, un aptuveni tikpat liela daļa daiļā dzimuma pārstāvju izvēlējušās īsu matu griezumu. Lai arī garus matus atzinīgi novērtē pretējais dzimums, ikdienā tie rada ne tikai prieku, bet arī vairākus sadzīviskus izaicinājumus, noskaidrots Samsung POWERbot Slim veiktajā aptaujā*.

Kā sadzīvot ar gariem matiem?

Vairāk nekā puse (53%) Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ar gariem matiem vasarā ir daudz karstāk, tie ir ilgāk jāžāvē (48%) un arī to mazgāšana prasa vairāk laika (41%). Nedaudz vairāk kā trešdaļa (36%) aptaujāto norāda, ka garie, izkritušie mati aizdambē vannu, dušu vai izlietni. Savu «sāpi» rada arī ieveidošana, pinkošanās, nepieciešamība biežāk iegādāties matu kopšanas līdzekļus, matu ieķeršanās rāvējslēdzējā vai rotaslietās un citas ikdienas situācijas, atklāts Samsung POWERbot Slim aptaujā. Taču interesanti, ka sievietes teju divtik biežāk nekā vīrieši uzskata, ka gari mati problēmas nerada (17% pret 10%), tā liekot domāt, ka daļa grūtību, iespējams, ir tikai stereotipi.

Tomēr varbūt šie ikdienas izaicinājumi ir iemesls, kādēļ 68% Latvijas iedzīvotāju nevēlētos sev garākus matus. Tiesa, par to izteikti pārliecināti ir kungi (83%), kamēr dāmu vidū vienprātības nav – tikai nedaudz vairāk kā puse sieviešu apgalvo, ka tās apmierina esošais matu garums.

Matu radītie izaicinājumi

Latvijas iedzīvotāju vidū absolūts tabu ir mati ēdienā vai vannasistabā – šādas situācijas kā ļoti kaitinošas šķiet 61% aptaujāto, savukārt 45% apnicīgi šķiet mati uz apģērba. Respondenti norāda, ka viņiem grūti sadzīvot arī ar matu mētāšanos uz grīdas (23%), saķeršanos ķemmē (23%), grīdas birstē (13%) vai ap putekļu sūcēja birstīti (12%).

Aptauju 2017. gada augustā veicis AS Norstat Latvija, iztaujājot 500 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu