Kādā vecumā mēs sākam novecot?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Gandrīz puse (44%) sieviešu Latvijā vecumā virs 30 gadiem atklāj, ka viņu ādai visvairāk nepieciešama mitrināšana un grumbu samazināšana, noskaidrots pētījumā*. Savukārt nedaudz vairāk kā trešdaļa dāmu vēlētos uzlabot ādas elastību un to atjaunot.

Tiesa, gadiem ejot, prioritātes mainās – mitrināšana pamazām zaudē savu nozīmi, tā vietā pat divtik pieaug nepieciešamība pēc grumbu samazināšanas un ādas atjaunošanas, palielinās arī vēlme pēc elastīgākas ādas. Piemēram, vecumā no 30 līdz 40 gadiem ādas atjaunošana ir būtiska vien 20% dāmu, kamēr virs 60 gadiem – jau 45% sieviešu.

Tam piekrīt arī Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis (Andrzej Sawicki), norādot, ka sejas ādas vajadzības mainās atkarībā no vecuma. Viņš akcentē, ka ir būtiski izvēlēties sev atbilstošākos sejas kopšanas līdzekļus, kas rūpēsies par ādu tieši tādā veidā, kāds tai visvairāk nepieciešams konkrētajā brīdī. Par sejas ādas izmaiņām gadu gaitā atzīstas dzīvesstila bloga HappyWhispers.lv veidotāja Līga Andžāne: «Acu krēmiem pastiprināti pievērsos tikai šogad, kad apjautu, ka tuvojas 40. dzimšanas diena un pēc pamošanās sejas āda izskatās nedaudz samurcīta.»

«Visbiežāk

ādas novecošanās sākas jau ap 25 līdz 30 gadu vecumu, un vislabāk tā novērojama tieši acu zonā.

Tas ir likumsakarīgi un iet roku rokā ar mūsdienu dzīvesveidu – mēs pavadām daudz laika telpās, skatoties datora ekrānā, iespējams, nepietiekami rūpējamies par ādu, esam pakļauti stresam un citiem ārējiem faktoriem,» atklāj Savickis.

Kā liecina pētījums, nepieciešamība pēc ādas atjaunošanas praktiski dubultojas, sasniedzot 40 gadu vecumu – tādēļ gan šajā vecumā, gan ātrāk ieteicams sejas kopšanā izmantot kosmētiku, kas veicina ādas dabīgo bioritmu saglabāšanos un atjaunošanos.

Par pētījumu: aptauju 2017. gada septembrī veicis Omnicom Media Group Snapshot, aptaujājot 500 Latvijā dzīvojošas sievietes vecumā no 30 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu