Vai, neēdot brokastis, tu bojā veselību?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ilgu laiku sabiedrībā valdījis uzskats, ka brokastis ir viena no svarīgākajām maltītēm, lai būtu spēks un enerģija sākt jaunu dienu. TVNET vēlējās izzināt patiesību, vai kaut kas ir mainījies laika gaitā un vai tiešām ir tā, ka, neēdot brokastis, mēs bojājam savu veselību?

Tas nav ne mīts, ne patiesība, pamatojoties uz dažādiem pētījumiem, apgalvo uztura speciāliste Ksenija Andrijanova. Ja raugās nevis uz atsevišķu ārstniecības personu apgalvojumiem, bet pētījumiem, tad vairumā no tiem ir secināts, ka brokastis var arī neēst. Ir pētījumi par bērniem, kuri, paēdot brokastis, uzrāda labākas uzmanības un koncentrēšanās spējas stundu laikā, un tai pašā laikā ir pētījumi, kuri neuzrāda šādu saistību.

Līdzīgi pētījumi veikti arī par pieaugušajiem, un lielākoties tie pierāda, ka nav būtisku atšķirību, cik ātri viņi notievēs, kā jutīsies un kāda būs kuņģa un zarnu trakta veselība, līdz ar to uztura speciāliste uzsver, ka tas ir katra paša izvēles jautājums. Ja cilvēkam jāēd ar piespiešanos un pēc brokastīm paliek slikta dūša, tad brokastis ēst nevajag - ja organisms saka priekšā, ka ēst no rīta nevajag, tad nevajag mocīt sevi par katru cenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu