5 produkti intīmās vietiņas veselībai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mēs daudz varam lasīt par ēdieniem un pārtikas produktiem, kurus vēlams lietot uzturā, ja vēlies veselīgus matus, stiprus nagus, gludu ādu, bet kā ir ar intīmo veselību? Kuri produkti ir iesakāmi maksts veselībai? Kā izrādās, maksts sausums un citas nelāgas sajūtas ir stipri atkarīgas no uztura.

1. Grieķu jogurts

Grieķu jogurts ir lēdiju ēdienu topa augšgalā. Tas ir īpaši vēlams daudzo labo baktēriju dēļ, kas parūpējas par pareizu pH līmeni maksts vidē. Jogurtā esošie probiotiķi palīdz novērst nevēlamu baktēriju savairošanos un uzlabo imunitāti.

Sievietēm ik dienu vajadzētu ēst jogurtu.

2. Dzērveņu ekstrakts

Dzērvenes nav brīnumlīdzeklis tikai pret saaukstēšanos vien, tās ir ļoti iesakāmas sieviešu veselībai. Dzērveņu sula ne vien novērš urīnceļu iekaisumu, bet arī nodrošina normālu pH līmeni makstī.

3. Ķiploki

Pārsteidzoši, bet arī ķiplokos esošie antioksidanti palīdz novērst vaginālas kaites. Ķiploki uzlabo asinsriti, un tas samazina infekcijas risku.

4. Lasis

Omega-3 zivīs uzskatāmas par labas veselības avotu un mazina iekaisumus organismā. Lasis ir bagāts ar dzelzi, kas ir svarīga uztura sastāvdaļa sievietēm pirms menopauzes. Treknās jūras zivis (skumbrija, lasis, tuncis) ir bagātīgs polinepiesātināto taukskābju avots.

Šīs taukskābes pozitīvi ietekmē sievietes hormonālo fonu, paaugstinot seksuālo vēlmi.

5. Rieksti

Taukskābes, E vitamīns un dažādi mikroelementi, kas labvēlīgi ir sievietes veselībai. Piemēram, cinks novērš spazmatiskās menstruāciju sāpes, kā arī

samazina maksts sausumu un normalizē mēnešreižu ciklu.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu