Skaistuma esence... kāpostos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāpostos var atrast ne vien naudu un bērnus, bet arī skaistumu! Zemnieku saimniecības «Undzēni» īpašniece Daila Undzēna TVNET atklāj senu skaistuma recepti, kas lieliski «iedarbojas» arī mūsdienās.

Kāposts ir bagātāks ar C vitamīnu nekā citrons. Tas ir fantastisks dārzenis, bagāts ar kāliju, dzelzi, kalciju, fosforu, provitamīniem, fitoncīdiem, antioksidantiem, šķiedrvielām un daudz ko citu. Īsta vitamīnu bumba!

Turklāt kāposti tāpat kā citi Latvijā auguši dārzeņi mūsu platuma grādos dzīvojošajiem dod vairāk spēka un veselības nekā lielveikalos nopērkamie citos klimatiskajos apstākļos auguši dārzeņi, stāsta Daila, kuras ģimenes saimniecībā kāposti un citi lauku labumi tiek audzēti jau 30 gadus.

Ne sliktāk par dārgiem kosmētikas līdzekļiem kāposts gādā par skaistumu – tīru, mirdzošu sejas ādu!

Smalki sarīvētu kāpostu var izmantot kā sejas skrubi.

Tas attīra, mitrina, atsvaidzina un vitaminizē sejas ādu. «Pienskābe un C vitamīns iedarbojas kompleksi,» saka saimniece.

Kāpostu skābe gan nedaudz balina ādu. Regulāri notīrot seju ar svaigu kāpostu sulu, tā kļūst tīra un veselīgi mirdzoša.

Kāposts palīdz atbrīvoties no pinnēm. Ja vien nav slinkums, kāpostu var iesmērēt matos. Tas spēcina matu saknes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu