Padomi un jogas pozas, kas palīdzēs tikt galā ar rudens pārmaiņu laiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Rudens ir pārmaiņu laiks, un daudziem no mums šis laiks nav patīkams. Daudzi šīm pārmaiņām pretojas. Taču ironija ir tāda, ka tikai caur pārmaiņām mēs varam augt un attīstīties, tāpēc pārmaiņas pēc savas būtības ir pozitīvas. Taču pārmaiņas nekad nav vieglas, ir jābūt sazemētiem un pozitīvi noskaņotiem. Rudens atnes mums mācības, kas var transformēt mūsu dzīvi, – pieņemšanas mācība, līdzsvars, spēja atlaist un uzņemt pārmaiņas ar cieņu. Jogas prakse ir unikāls instruments, kas var palīdzēt apgūt šīs mācības.

  • Pieņemiet pārmaiņas un atzīstiet nepastāvību. Katru rudeni mēs baudām rudens krāsu gammu. Koku lapas maina krāsas un nokrīt, kas atgādina mums par to, ka pārmaiņas ir pati dzīve un ka tās ir brīnišķīgas. Praktizējiet Kapalabhati – šī elpošanas tehnika palīdz attīrīt visu organismu, atbrīvoties no toksīniem gan fiziskā, gan emocionālā līmenī. Ar tās palīdzību mēs varam atbrīvoties no tā, kas mums vairāk nav vajadzīgs un kas stāv ceļā, traucējot pārmaiņām notikt.
  • Balansējiet gaismu un tumsu. Kad ārā ātrāk kļūst tumšāks un diennakts gaišā un tumšā puse ir gandrīz vienāda garuma, mums ir jāiemācās tumsu un gaismu līdzsvarot arī mūsos. Bieži baidāmies no tumsas, pieķeroties gaismai. Taču jāatzīst tumsa par kaut ko, kas nepieciešams nobriešanai, klusumam un lēnai, bet patstāvīgai izaugsmei.
  • Praktizējiet koka un kareivja pozas. Ja iemācīsimies būt līdzsvarā kā koks, kura zari līgojas vējā, taču tas nepretojas, tad spēsim būt tik izturīgi kā kareivji. Koka poza iemāca mums atrast pareizo līdzsvaru, kareivja poza iemāca būt gataviem uz visu. Spēku kokam dod tā saknes. Ja būsiet sazemējies cilvēciskās pamatvērtībās, tad tās dod jums nepieciešamo atbalstu un spēku pārdzīvot grūto pārmaiņu laiku.
  • Šis ir brīnišķīgs laiks, lai atlaistu visu, kas mums vairāk nekalpo. Tāpat kā koki ļauj nokrist lapām. Dabas cikli atspoguļojas dzīvē. Šajā rudenī atrodiet laiku izrādīt pateicību par visu, kas jums ir, un ļaujiet aiziet visam nevajadzīgajam.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu