5 padomi sejas ādas kopšanai aukstajā laikā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ādas struktūras stiprināšana un aizsardzība pret laikapstākļu negatīvo ietekmi ir īpaši svarīga gada aukstajā laikā. Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis iesaka vienkāršus padomus, kā katrs pats var parūpēties par savu sejas ādu ziemā.

1. solis – attīrīšana

Svarīgi atcerēties, ka rūpīgi attīrīta sejas āda labāk uzņem sevī līdzekļus, kas tiks lietoti pēc tam. Ādas attīrīšanai ieteicams lietot šim mērķim paredzētos speciālos mazgāšanas līdzekļus vai tonikus. Tomēr, kā pastāsta Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis, ādas dziļāko slāņu attīrīšanu visefektīvāk ir veikt ar speciālu attīrīšanas ierīci: «Lai zemādas tauku slāņa attīrīšanu veiktu pilnībā, nav obligāti nepieciešams apmeklēt salonu.»

2.solis – paplašināto ādas poru samazināšana

Kad āda ir attīrīta, ir jāatjauno tās virskārta. Šim nolūkam skaistuma eksperts iesaka izmantot atjaunojošu un poras samazinošu sejas krēmu. Nostiprinot un samazinot poru sieniņas, tās kļūst mazāk pamanāmas un ādas tonis kļūst vienmērīgāks. Ādas atjaunošanai der arī dažādas maskas, kas veidotas uz kaolīna un citu komponentu bāzes. Ja priekšroka tiek dota dabas materiāliem, ieteicams izmantot zaļo tēju vai alvejas sulu.

3.solis – asinsvadu stiprināšana

Krasās temperatūras atšķirības, ar kurām ādai nākas saskarties gan iekštelpās, gan ārā, var veicināt asinsizplūdumu veidošanos. Asinsvadu nostiprināšanai un to atkārtotu plīšanu novēršanai ziemā ieteicams lietot koncentrētus kosmētikas līdzekļus, kuru sastāvā ir liels C vitamīna daudzums. Turklāt šādu kosmētikas līdzekļu lietošana arī padarīs gaišākus pigmentācijas plankumus un samazinās grumbiņas.

4.solis – barojošāku kosmētikas produktu izvēle

Maldīgi uzskatīt, ka mitrinošs krēms ziemas laikā būtu jāliek malā un pilnībā jāaizstāj ar barojošu krēmu. A. Savickis stāsta, ka barojoša krēma galvenā funkcija ir radīt ādas aizsargslāni, kas ir īpaši svarīgi, dodoties ziemas pastaigās vai citās sportiskās aktivitātēs. Savukārt, ja diena tiek pavadīta telpās, labāk izmantot mitrinošo krēmu, kas ādu apgādās ar visu nepieciešamo sausajā gaisā.

5.solis – grima bāze visam pamatā

Ikdienā grima bāze paildzina dekoratīvās kosmētikas noturību un nodrošina vienmērīgāku tonālā krēma uzklāšanu. Savukārt ziemā, tāpat kā barojošais krēms, tā veic arī ādas aizsargāšanas funkciju pret auksto vēju, temperatūras izmaiņām un vides piesārņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu