Kārpas un varžacis (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiem, kurus neskar šī problēma, varētu šķist, ka tā nav nekāda lielā nelaime. Taču, ja kārpas un varžacis sāk radīt neērtības un kompleksus... Uzziniet, kāpēc tās rodas un kā no tām tikt vaļā.

Varžacis ir ādas virskārtas sabiezējumi. Parasti tās veidojas uz kājām, kuras ir nomocītas šaurās, spiedīgās kurpēs. Sabiezējums spiež uz nervu galiem un ļoti bieži ir diezgan sāpīgs.

Kārpas izraisa papilomas vīruss. To var iegūt tādās sabiedriskās vietās kā baseinā, pirtī vai saunā. Kārpu attīstība ir atkarīga no imunitātes sistēmas – ja imunitāte ir laba, tad kārpas aug lēni un tās ir viegli ārstēt. Savukārt, ja imunitāte ir nepietiekama, tad kārpas aug strauji un tās atkārtojas arī pēc ārstēšanas. Visbiežāk kārpas parādās uz plaukstām, uz pirkstu galiem un ap nagiem, kā arī tās var būt uz sejas un plakstiņiem.

Kā atbrīvoties no kārpām?

Labāk vajadzētu doties uz kosmetoloģisko kabinetu. Kārpas var likvidēt, piesaldējot ar šķidro slāpekli vai arī piededzinot ar elektrokoagulāciju. Ārstējot kārpas uz rokām, izmanto tādus līdzekļus kā salicilskābi, borskābi vai pienskābi. Atlobošās ziedītes lieto tad, ja ir nepietiekama ārstēšana, piemēram, ar slāpekli. Ar to var likvidēt kārpas redzamo daļu, bet vīruss ir izplatīts plašāk – zemādā.

Tā vieta, kur kārpa likvidēta, var būt nedaudz sāpīga un jutīga, tāpēc to var papildus dezinficēt ar kumelīšu tinktūru vai ar borskābes spirta šķīdumu. Ieteicams biežāk mazgāt rokas un pret apsārtumu lietot antibiotiku ziedi.

Ja dažādu iemeslu dēļ nevarat apmeklēt kosmetoloģisko kabinetu, tad kārpu varat mēģināt likvidēt ar struteni, jo tā satur vielas, kas kārpu “piededzina” dabiskā ceļā.

Kā atbrīvoties no varžacīm?

Iesākumā noteikti jānomaina apavi un pēc tam varžacs jānoloba. Šim nolūkam aptiekā (bez receptes) var iegādāties filca plāksterīšus, gredzentiņus, arī šķīdumus, kas līdzēs cīņā ar šo problēmu.

Šī procedūra palīdzēs, ja varžacs nav dziļa: izmērcējiet pēdu siltā sāls vai sodas ūdenī vai arī kumelīšu novārījumā, pēc tam mēģiniet uzmanīgi ar manikīra knaiblītēm izņemt sabiezējumu. Pēc tam apstrādājiet šo vietiņu ar kādu dezinficējošu līdzekli. Ja varžacs ir ielaista vai rodas aizdomas par infekciju, tad noteikti jākonsultējas ar ārstu.

Neļaujiet šādām problēmām bojāt jūsu dzīvi un sāciet ar tām cīnīties jau šodien!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu