Kā iegūt taisnus, mirdzošus matus (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Šībrīža aktualitāte ir matu taisnošana. Kā iegūt skaistus, mirdzošus, zīdainus un taisnus matus, tos nebojājot, stāsta frizieru trenere un matu kopšanas līdzekļu eksperte Inese Viļumate.

Salonos tiek piedāvātas dažādas procedūras, piemēram, keratīna matu taisnošana, matu laminēšana, un plašs keratīnu saturošo matu kopšanas līdzekļu klāsts. Tos lietojot, mati nesaveļas, nepūkojas un izskatās lieliski katru dienu vairākus mēnešus. Bet, lai nekaitētu matiem, jāizvēlas procedūras, kuru sastāvā nav kaitīgās vielas – formaldehīda.

Par keratīna procedūrām

Keratīna procedūra un matu taisnošana ar keratīnu ir dažādas procedūras. Keratīna jeb ārstnieciska matu taisnošana piemērota lokainu un sprogainu matu īpašniecēm vai tām, kuru mati ir poraini, ķīmiski apstrādāti un bojāti. Pēc terapijas tie kļūst mirdzoši, veselīgāki un, protams, taisnāki.

Kad Latvijā sāka izmantot pirmās matu taisnošanas keratīna procedūras, mediķi brīdināja, ka tās kaitē veselībai, jo sastāvā bija formaldehīds. Tā ir viela, ar kuru balzamē mirušos. Jāņem vērā, ka pēc matu taisnošanas procedūrām var tikt novērota pastiprināta matu izkrišana un frizieriem, kuri ilgstoši strādā ar ķīmiskajiem līdzekļiem, var rasties nopietnas veselības problēmas.

Tieši tāpēc Eiropas Savienībā strikti noteikts, ka kvalitatīvā produktā formaldehīdam nevajadzētu pārsniegt 0,5 – 1%.

Par tā klātbūtni keratīna sastāvā var liecināt arī ierobežojumi, piemēram, pēc matu taisnošanas procedūras vairākas dienas nedrīkst mazgāt matus. Keratīnam, kura sastāvā nav formaldehīda, šāda ierobežojuma nav. Matus pat krāsot drīkst tajā pašā dienā.

Jāizvēlas kvalitatīvi līdzekļi

Kā zināt, vai sastāvā, kuru lieto frizieris, ir formaldehīds? Izvēlieties salonu, kur meistari strādā ar zināmu ražotāju keratīna sastāvu. Pašlaik Latvijas tirgū pārstāvēti daudzi un dažādi zīmoli.

Efekta ilgums atkarīgs no līdzekļu sastāva, jo ķīmiskāki līdzekļi, jo ilgāks efekts. Dažkārt pēc procedūras seko vilšanās – cerēts, ka mati bez veidošanas ilgstoši būs taisni, tomēr tā nav. Lai efekts saglabātos ilgstoši, ir jāizvēlas atbilstoši šampūni un kondicionieri. Taču šādus matus veidot ir ļoti viegli un vienkārši.

No medicīniskā viedokļa keratīna procedūras nevar kaitēt matiem, jo iedarbojas uz jau izaugušu matu stiebriem, neietekmējot saknes. Keratīna procedūras var uzlabot matu izskatu, ja kādu iemeslu dēļ, piemēram, dzelzs trūkuma vai sala, vēja un saules ietekmē, tie izskatās novājināti.

Pēc četriem līdz sešiem mēnešiem efekts lēnām izzūd un mati iegūst to pašu formu, kāda bija pirms procedūras. Pēc keratīna procedūras matus nedrīkst mērcēt hlorētā un sāļā ūdenī, nav ieteicams arī peldēties jūrā un baseinā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu