Labestības akcijā Eņģeļi pār Latviju saziedoti 301 021,15 Ls! (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

16.decembrī labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju sirsnīgā noslēguma pasākumā kopumā tika saziedoti 301 021,15 lati. Iegūtie līdzekļi nodrošinās iespēju palīdzēt ne tikai akcijas laikā pieteiktajiem bērniem – Alisei, Jānim Reinim, Renātei, Jēkabam un Veronikai, bet vēl 56 bērniem, kuriem tas tik ļoti nepieciešams. Labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju organizatori pateicas visiem un ikvienam labas gribas ziedotājiem!

«Mēs esam lepni un pateicīgi, ka mums līdzās ir tikai daudz cilvēku, kuriem ir plaša sirds un vēlme palīdzēt. Vakar kopā piedzīvojām īstu Ziemassvētku brīnumu – eņģeļi ir nolaidušies pār Latviju un, pateicoties mūsu visu kopīgi saziedotajiem līdzekļiem, 61 bērna dzīve kļūs daudz gaišāka un pilnvērtīgāka,» saka MTG TV kanālu direktore Baiba Zūzena.

Kopumā saziedotie 301 021,15 lati ļaus Jēkabam (2 gadi) iziet neirorehabilitācijas programmu un saņemt speciālistu konsultācijas. Jānim Reinim (7 gadi) būs iespējams iegādāties insulīna sūkni Medtronic Mini MedParadigm VEO un katetrus, Renāte (7 gadi) varēs veikt nozīmēto ortopēdisko operāciju. Savukārt Alisei (9 gadi), pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, būs iespēja iziet delfīnterapijas kursu un Veronika (12 gadi) saņems regulāru rehabilitāciju. Papildus tam būs iespēja palīdzēt vēl 56 bērniem.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

«Eņģeļi pār Latviju ir pierādījums tam, ka, apvienojot spēkus kopīgam mērķim, spējam darīt lielas lietas un sniegt palīdzību citiem brīdī, kad tas tik ļoti nepieciešams. Taču vienlaikus tā aicina arī aizdomāties un novērtēt lielākās dzīves vērtības – veselību, kā arī draugu un mīļoto cilvēku atbalstu. Rimi pircēju saziedotie vairāk nekā 45 tūkstoši latu ir apliecinājums tam, ka esam gatavi sadzirdēt saucienus pēc palīdzības un dot spēku tiem, kam klājas grūtāk,» saka Karīna Jermušs, Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Sirsnīga un pacilājoša gaisotne

Labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju noslēguma dienā pie Latvijas Nacionālās operas jau no paša rīta norisinājās dažādas aktivitātes, kurās piedalījās mazi un lieli ziedotāji. Visapkārt valdīja sirsnīga un pacilājoša gaisotne, uzstājās mūziķi, kuri vēlēja labus vārdus mazajiem Eņģeļu bērniņiem un ikvienam pasākuma apmeklētājam. Cilvēki bija parūpējušies par trūcīgajām ģimenēm un sanesuši ļoti daudz mantu – vecmāmiņu adītas zeķes, apavus, dažādus apģērbus, rotaļlietas, grāmatas un vēl citas vērtīgas lietas. Pasākuma laikā varēja iegādāties labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju nolūkam veidotus suvenīrus – akciju simbolizējošus eņģelīšus, šalles, cimdus, zeķes, piespraudes, krūzes, sveces.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Noslēguma koncerts

Kad ārā satumsa, organizatori, brīvprātīgie un ziedotāji pārcēlās uz Latvijas Nacionālās operasiekštelpām, lai gatavotos lielajam Eņģeļi pār Latviju koncertam, kuru vadīja Guntars Gulbiņš un Katrīne Pasternaka. Koncertā tiešraidē ar skaistām dziesmām skatītājus uzrunāja Ingus Ulmanis un Kristīne Zadovska, Artūrs Skrastiņš, Swedbank koris, grupas Putnu balle, Dzelzs vilks, Lady’s Sweet un Retro Limited, jauniešu koris Maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā, brāļi Petrauski un Rihards Zaļupe, Dārta Stepanova, kā arī aktrise Karīna Tatarinova. Arī šajā gadā noslēguma koncerta laikā bija iespēja ziedot, piezvanot uz labdarības tālruni, un aprunāties ar LNT studijā esošām Latvijā pazīstamām un cienījamām personībām. Ziedotāju zvanus pieņēma Intars Busulis, Binnija Ārberga, Kristīne Garklāva, Regīna Devīte, Vita Baļčunaite, Andis Neikšāns un citi.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Krāšņas Eņģeļu egles

Labdarības akcija Eņģeļi pār Latviju jau trešo gadu pēc kārtas aicināja ikvienu pašvaldību, kultūras namu un skolu veidot īpašas Eņģeļu egles savās pilsētās. Atsaucība bija liela, rotāt savu iestādi un pilsētu Eņģeļu zīmē atsaucās daudzas Latvijas pilsētas. Gan bērni, gan pieaugušie radoši izpaudās no visas sirds – zīmēja, līmēja un veidoja skaistus eņģelīšus. LNT radošā komanda paviesojās dažās pilsētās, lai veidotu skaistu stāstu, kuru pārraidīja koncerta laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu