Konkurss «Ekstravagantā līgava» - kura ir visskaistākā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadīto svētdien, 29. martā, ikgadējās skaistumkopšanas izstādes Expo Beauty 2015 ietvaros jau sesto gadu pēc kārtas norisinājās Baltijas Imidža speciālistu asociācijas organizētais konkurss «Ekstravagantā līgava», kura dalībnieku uzdevums bija radīt modernu skatuves koptēlu, kas atbilst mūsdienu modes tendencēm. Sīvā konkurencē par galvenās balvas ieguvējiem šogad kļuva Anželikas un Ņikitas Aļohinu tandēms, kas ieguva visplašāko žūrijas atsaucību. Par otrās vietas ieguvējiem tika pasludināta Agneses Meļķes un Aijas Puzes komanda, savukārt godpilno trešo vietu konkursā saņēma Ludmilas Ševčikas un Kristīnes Ivanovas radītais līgavas tēls.

Par šā gada konkursa tēmu tika pasludināta «Līgava putns», un savus veikumus iesniegt tika aicināti gan meistari ar darba pieredzi, gan arī valsts un komercskolu audzēkņi - frizieri, vizāžisti, stilisti, imidža dizaineri, modelētāji, salonu vadītāji un citi speciālisti, kas darbojas modes un skaistumkopšanas jomās. Dalībnieku vecums netika ierobežots, turklāt darbu varēja veikt kā viens, tā arī divi konkursanti, kas bija gatavi radīt pilnīgu koptēlu - ekstravagantu, modernu, oriģinālu un skatuvisku līgavu ar saskaņotu tērpu, frizūru un grimu. Kopumā konkursam šogad tika pieteiktas veselas 16 dalībnieku komandas no visas Latvijas.



Galvenais konkursa nosacījums bija ļaut vaļu fantāzijai, liekot lietā kreatīvas idejas un nestandarta materiālus un tādējādi ļaujot skatītājiem baudīt neaizmirstamu un patiesi krāšņu šovu. Dalībnieku radītais putns varēja būt jebkas, no eksotiskajiem flamingo un košajiem papagaiļiem, līdz pat Latvijas platuma grādiem ierastākajiem gulbjiem, kaijām un daudziem citiem putniem, kuru formas, krāsas, līnijas un faktūras kalpoja par iecerētā tēla iedvesmas avotiem.



Kā galvenie kreatīvo darbu vērtēšanas kritēriji tika izvirzīti mūsdienu modes tendenču klātesamība «Haute Couture» stilā, kā arī oriģinalitāte, izpildījuma kvalitāte, skatuviskums un, protams, iekļaušanās izsludinātajā konkursa tēmā. Konkursa žūrijas komisija sastāvēja no pieciem neatkarīgiem modes industrijas speciālistiem, kuru vidū bija dizainere un žurnāla Cosmopolitan modes redaktore Indra Salceviča, dizainere un žurnāla L’Officiel modes redaktore Dace Krieviņa-Bahmane, māksliniece un tērpu dizainere Elita Patmalniece, BISA prezidente, grima māksliniece un LAK meistare Rimma Āboltiņa, frizūru modelētāja un pastiža darbu meistare Kristīne Pelcberga un modes eksperts Deniss Ševeļovs, kuri vairāk nekā trīs stundu garumā vēroja krāšņo šovu un noteica konkursa spēcīgākos un atmiņā paliekošākos dalībniekus.



Kā ierasts, konkursa finālā bija arī patīkamas balvas. Pirmo piecu vietu ieguvēji tika apdāvināti ar kausiem un medaļām, savukārt pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma arī naudas balvas no Baltijas Imidža speciālistu asociācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu