«Atvērto skapju diena» aicina uz lielo pavasara skapju tīrīšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Pavasaris bieži tiek uzskatīts par spodrības laiku, kad no plauktiem notraucam ziemas putekļus un vēlamies atbrīvot telpas no visa liekā. Bet ko iesākt ar mantām, kas savu lietojumu neatrod, tomēr ir lietošanas kārtībā un tās būtu grēks mest ārā? Risinājums, kas kļūst arvien aktuālāks, ir nodot savas nevajadzīgās lietas citiem, kuri tās labprāt izmantos. Šādu iespēju piedāvās arī «Atvērto skapju dienas» tirdziņš 25.aprīlī pie t/c «Dole», kurā ikviens varēs iemainīt vai pārdot mantas, kuras pašam vairs nav nepieciešamas.

Flea markets jeb krāmu tirdziņi Rietumeiropas valstīs ir pierasta prakse, tos rīko pat reizi mēnesī un biežāk. Īpaši slavens ir krāmu tirgus «Lētais Jēkabs» Minhenē, Vācijā, kas jau ir kļuvis par svētkiem ar desmit gadu senām tradīcijām. Arī Skandināvijā ikgadēji notiek dažādi labdarības tirdziņi, kur var iegādāties teju visu – sākot ar kafijas dzirnaviņām, kompaktdiskiem un grāmatām, līdz pat skapjiem un dīvāniem.

«Šādu tirdziņu burvība ir tā, ka par pārdevēju var kļūt ikviens, kuram ir noderīgas lietas, kas mājās vairs netiek izmantotas. Tāpat tā ir iespēja pircējiem iegādāties tādas «pērles», ko ikdienā veikalos neatrast,» stāsta t/c «Dole» menedžere Liene Karpova.

Sekojot Eiropas tirdziņu tradīcijām, arī «Atvērto skapju dienā» pie t/c «Dole» varēs tirgoties gan ar dizaina priekšmetiem un mājsaimniecības precēm, gan apģērbiem un krāšņumlietām. Ikvienam interesentam, iepriekš piesakoties, būs iespēja saņemt bezmaksas vietu pie tirdzniecības galda, kur no plkst. 10:00 līdz 16:00 ērti izkārtot pārdošanai vai maiņai atnestās mantas.

«Iedzīvotāju lielā atsaucība, apmeklējot un piedaloties «Atvērto skapju dienā» pagājušajā gadā, liecina par to, ka cilvēki labprāt sev nevajadzīgo pārdod vai iemaina. Šāda prakse ir gan maciņam, gan dabai draudzīga, turklāt šogad 25. aprīlis ir arī lielā sakopšanas diena, tādēļ ar tirdziņu vēlamies veicināt nevajadzīgo lietu atkalizmantošanu, nevis to izmešanu atkritumos,» piebilst t/c «Dole» menedžere Liene Karpova.

Lai piedalītos tirdziņā, nepieciešams līdz 23.aprīlim pieteikt savu dalību tirdzniecības centra informācijas centrā vai pa tālruni 67018545. Piedalīšanās mājsaimniecības lietu tirdziņā tikai privātpersonām, un par dalību tajā nav jāmaksā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu