Dārzeņi uz grila - pagatavošanas nianses

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Dārzeņi sausa karstuma ietekmē nedaudz saraujas, kļūst kraukšķīgi un iegūst īpašu garšu un aromātu. Visbiežāk grilēšanai izmanto sēnes un tomātus, taču grilēt var arī cukini, baklažānus, artišokus, jaunos kartupeļus un kukurūzas vālītes.

Vislabāk dārzeņus ir grilēt ārpus mājas, izmantojot malku. Ja neilgi pirms tam, kad dārzeņi ir gatavi, jūs tiem pievienosiet svaigu rozmarīnu, lauru lapas vai timiānu, tad dārzeņi uzsūks šo garšvielu aromātu. Kaut gan arī uz gāzes un elektriskā grila gatavotajiem dārzeņiem nebūs nekādas vainas.

Jebkurā gadījumā dārzeņi ir jāsagatavo grilēšanai, lai tie pilnībā izceptos. Respektīvi, lai tie būtu mīksti iekšpusē, kad ārpuse būs apcepusies. Baklažānus un cukini pārgrieziet gareniski un veiciet krusteniskus iegriezumus. Tomātus un artišokus griež uz pusēm.

Sēnēm kātiņi ir jānogriež un jāsaliek uz grila vienmērīgā kārtā. Jauno kartupeļu bumbuļus var atstāt veselus, taču pirms grilēšanas tos 5 – 7 minūtes pavāriet. Piparus arī var grilēt veselus, lai no tiem neiztek sula. Pēc grilēšanas pipariem noloba ādiņu un izņem sēklas.

Pirms grilēšanas dārzeņus ir ieteicams rūpīgi apsmērēt ar augu eļļu, tad tie nesakaltīs. Ja jūs eļļai pievienosiet garšvielas, ķiplokus vai nedaudz svaigas citrona sulas, tad iegūsiet vienkāršu marinādi, kurā dārzeņus varat paturēt 30 minūtes.

Kukurūza pirms grilēšanas ir speciāli jāapstrādā. Atlieciet lapas un noņemiet zīdainās šķiedras. Pēc tam atkal apsedziet vālīti ar lapām, lai izveidotu aizsargslāni kukurūzas graudiem. Sagatavoto kukurūzas vālīti ar lapām uz 30 minūtēm iemērciet aukstā ūdenī, pēc tam nopuriniet lieko ūdeni un lieciet kukurūzu uz grila.

Dārzeņi ir jāliek uz ļoti karsta grila tuvu oglēm. Dārzeņi ir jāgroza ātri un bieži, lai tie vienmērīgi apceptos no visām pusēm. Dārzeņus var gatavot arī tieši oglēs. Kartupeļus, piemēram, pasargās miziņa, bet pārējos dārzeņus veselus vai sagrieztus, katru atsevišķi vai visus kopā sasmērējiet ar sviestu vai augu eļļu, kurai ir pievienotas garšvielas, un ietiniet folijā. Tad oglēs izrušiniet vietu dārzeņiem, pēc tam dārzeņus apklājiet ar karstiem pelniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu