Tradīcijas, stils un praktiskums jeb ko vilkt Jāņos?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kūsiņš/ Cartiero by feelings jump

Strauji tuvojas Jāņi, un, kā jau tas svētkos ierasts, ikviens vēlas saposties, lai gada īsāko nakti padarītu vēl īpašāku un skaistāku. Īpaši par skaistumu domā daiļā dzimuma pārstāves, jo, kā vēsta tautas folklora, Jāņu naktī gan meitas, gan sievas var likt vainagus un pušķoties pēc sirds patikas.

 
Foto: Cartiero by feelings jump

Latviskie motīvi apģērbos

Pēdējos gados strauju popularitāti gūst apģērbi un aksesuāri ar latviskām zīmēm un tautiskiem motīviem, iespējams, Jāņi ir īstā reize, kad no skapja izvilkt tautisku blūzi vai apsiet krāšņu prievīti? Zīmola Cartiero by feelings jump radītāja Kristīne Smilga stāsta: pēdējos pāris gadus latviskie raksti un simboli apģērbā un aksesuāros ir ļoti pieprasīti. Lielvārdes jostas motīvi un latviskās zīmes ir gan rotaslietās, gan apģērbā. Pirms Jāņiem strauji pieaug pieprasījums pēc garajiem svārkiem, kas papildināti ar platu, rakstainu jostu.

Foto: Cartiero by feelings jump
Foto: Cartiero by feelings jump
 
Foto: Stiga

Īsti tautiskie brunči

«Stiga» zīmols piedāvā ļoti skaistus un krāšņus garos brunčus kā Jāņu naktij, tā vēsiem vasaras vakariem. Domājam, ka šie brunči ir teicams variants pret odiem!

Foto: Stiga
Foto: Stiga
 
Foto: Tundra Hata

Interesants puķu vainags

Lai puķītes nenovīst, smelies idejas no Tundra Hata skaistajiem vainagiem un galvasrotām!

Foto: Tundra Hata
Foto: Tundra Hata
Foto: Tundra Hata
 
Foto: Kūsiņš

Latvju zīmes apakšveļā

Kā gan var doties meklēt papardes ziedu, ja neesi tam sagatavojusies! Protams, visdabiskākais veids ir darīt to kailām, bet lina apakšveļa ir nākamais - dabai vistuvākais apģērbs. Un izskatās gana seksīgi!

Foto: Kūsiņš

«Mēs esam brīnumainās Latvijas dabas un tradīciju iedvesmoti, inspirēti no lietām un sajūtām, ko esam izdzīvojuši visu savu dzīvi. Mēs ļoti cienām latviešu folkloru un amatniecību, tāpēc vēlējāmies modernizēt un atgriezt dzīvē izrakstītu apakšveļu kā sievietēm, tā vīriešiem,» teikts Facebook lapā. Kūsiņa pirmajā kolekcijā ir dažādi stringi, no kuriem katru rotā kāda tautiska zīme.

Foto: Kūsiņš
 
Foto: http://www.lindaleenshop.com

Kā tad bez pastalām....

Ja tavā garderobē vēl nav ērtu pastalu, šajos Jāņos ir beidzamais laiks tās iegādāties!

Foto: http://www.lindaleenshop.com
Foto: http://www.lindaleenshop.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu