Donna Karana atkāpjas no amata modes namā «Donna Karan International»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu modes dizainere Donna Karana atkāpusies no galvenās dizaineres amata kompānijā «Donna Karan International».

Karana pašas dibinātajā kompānijā strādāja 30 gadus. Tagad viņa nolēmusi pilnībā pievērsties 2007.gadā izveidotajam interjera priekšmetu, dārglietu un kosmētikas zīmolam «Urban Zen».

«Mūsu dibinātāja Donna Karana pieņēmusi personīgu lēmumu atteikties no ikdienas pienākumu veikšanas galvenās dizaineres amatā,» paziņoja «Donna Karan International» pārstāvis.

Sociālajos tīklos kompānija atklāja, ka Karana turpmāk būšot uzņēmuma padomniece.

«Donna Karan International» izbeigs ražot zīmola «Donna Karan» kolekciju un vairs nepiedalīsies Ņujorkas modes nedēļā.

Kompāniju 2001.gadā iegādājās luksusa zīmolu grupa LVMH.

Uzņēmumam pieder 1988.gadā izveidotā apģērbu līnija DKNY, kurā radošā direktora amatā aprīlī stājās Daoji Čovs un Maksvels Osborns.

Karana savu pirmo kolekciju iesāka 1985.gadā. Viņa bija iecerējusi radīt apģērbu sev un draudzenēm. Viņas zīmols kļuva slavens ar «mazo, melno kleitiņu» - universālu apģērbu, ko ar dažādiem aksesuāriem var valkāt ikvienā dzīves situācijā. Karana ieviesa arī «septiņu vienkāršu apģērbu» principu, proti, sievietes garderobē jābūt septiņiem rūpīgi izvēlētiem apģērba gabaliem, ko var daudzveidīgi kombinēt citu ar citu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu