Modes preču industrijai viltojumi rada 26 miljardu eiro zaudējumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) modes preču industrija zaudē vairāk nekā 26 miljardus eiro gadā viltojumu dēļ, liecina ES Iekšējā tirgus harmonizācijas biroja pētījums.

Tā kā daudzi no pasaules galvenajiem modes namiem atrodas Eiropā, pētījums «atklāj draudus, kurus preču viltošana rada industrijas inovatīvajai jaudai, un tās tiešās un netiešās izmaksas ES ekonomikai».

Viltoto apģērbu, apavu un aksesuāru nodarītie ikgadējie zaudējumi ir apmēram 26,3 miljardi eiro, kas ir 9,7% no šīs nozares preču noieta.

Ieskaitot ietekmi uz citām nozarēm un zaudētos valdības ieņēmumus, viltojumu nodarīto zaudējumu apjoms ir 43,3 miljardi eiro gadā.

Preču viltošana arī negatīvi ietekmē nodarbinātību ES, kur vairākās valstīs ir augsts bezdarba līmenis. Tās dēļ zaudēto darbavietu skaits ir no 363 līdz 520 tūkstošiem.

Maijā vidējais bezdarba līmenis ES bija 9,6%.

Modes preču viltošana visvairāk tieši ietekmējusi Itāliju, kas tās dēļ zaudējusi 4,5 miljardus eiro gadā un apmēram 50 tūkstošus darbavietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu