Pagatavot šo humusu ir daudz vienkāršāk nekā tradicionālo humusu no turku zirņiem. Tas arī prasa mazāk laika un pūļu. Zirņu vietā par pamatu tiek ņemts kabacis, tāpēc šis humuss ir ļoti viegls un zaļš. Ar saulē kaltētiem tomātiem un aromātiskām garšvielām garša ir vēl izteiktāka un spēcīgāka. Ja izmantojat tomātus eļļā, tad papildu eļļa nav jāpievieno, taču, ja jūsu tomāti ir pilnīgi sausi, pievienojiet aptuveni 1-2 karotes auksta spieduma olīveļļas.
Kabaču humuss ar saulē kaltētiem tomātiem
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SASTĀVDAĻAS
- 500 g svaiga jaunā kabača
- 5 tējk. sezama sēkliņu vai 3 tējk. tahini
- 7 saulē kaltēti tomāti
- 1 tējk. malta kumīna
- ½ tējk. paprikas pulvera
- 1 citrona sula
- 2 daiviņas ķiploka
- sāls pēc garšas
Vispirms sasmalciniet kafijas dzirnaviņās sezama sēklas. Sagrieziet kabaci gabaliņos un lieciet blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām. Samaliet. Gatavā humusā varat iemaisīt saulē kaltētus tomātus un olīvas, dekorējiet ar zaļumiem.