Ko vilkt bērnam mugurā 1. septembrī?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šobrīd mazo modē vairs nav tikai atturīga elegance, bieži vien apģērbi tiek papildināti ar piesātinātiem, košiem aksesuāriem.

Zīmola Glam Collection izveidotāja, bērnu modes eksperte, biznesa augstskolas Turība absolvente Vivita Morusa stāsta par jaunākajām tendencēm bērnu modē un iesaka, ko vilkt, ejot uz skolu 1.septembrī.

Modē princeses tēls

Vienmēr aktuāli ir dažādi pasaku tēli. Šobrīd meitenēm visaktuālākie tēli ir princeses Elza un Anna, tāpēc, radot tērpus, cenšamies izmantot tās krāsas un toņus, kas ir šo multfilmu varoņu tērpos.

Pasaku tēlu tērpi nenoliedzami ir skaisti, krāsaini un krāšņi, bet mūsu uzdevums ir iemiesot šajos apģērbos arī praktiskumu - lai bērnam būtu ērti, lai audums būtu kvalitatīvs un «elpojošs». Bērnu modē jāapvieno izsmalcināta elegance un vienkāršība.

Bērnu mode saplūst ar pieaugušo modi

Tā ir mūsdienu modes aktualitāte - vecāki vēlas ģērbt bērniņus tāpat, kā ģērbjas paši. Šajā tendencē, manuprāt, ir savs šarms. Tā ģērbtus bērnus un vecākus varam redzēt ielās arvien biežāk, arī man pašai gribas saskaņot savu un meitiņas tērpu.

Ir vērojama arī pilnīgi pretēja tendence - pieaugušie apģērbā izvēlas bērnu modes elementus. Jau vairāk nekā divus mēnešus piedāvājam apģērbus arī sievietēm. Arī pieaugušām dāmām patīk princešu svārciņi. Arī mammas labprāt iegādājas tilla svārkus, turklāt nēsā tos arī ikdienā, ne tikai īpašos pasākumos. Māmiņas mēdz iegādāties šos svārkus gan sev, gan meitiņām. Veidojam kolekcijas, kuras var pieskaņot visai ģimenei. Šobrīd ir abpusēja tendence - meitenes vēlas ģērbties kā mammas, savukārt mammas savā garderobē mēdz iekļaut ļoti meitenīgus apģērba gabalus.

Ko vilkt 1.septembrī?

Ir daļa, kura vienmēr paliek uzticīga klasikai - melnā un baltā kombinācijai, bet tas nenozīmē, ka vienmēr jāvelk svārki un blūzīte, var izvēlēties arī dažādas kleitiņas un kombinēt ar aksesuāriem, piemēram, mežģīņu kleitiņu. Citas meitenes svinīgajai skolas dienai izvēlas kuplus princešu svārkus. Šobrīd mazo modē vairs nav tikai atturīga elegance, bieži vien apģērbi tiek papildināti ar piesātinātiem, košiem aksesuāriem. 1.septembrī nav noteikti jāizvēlas baltā un melnā salikums, šobrīd mode pieļauj arī koši rozā tērpu.

Bērnam jāļauj izvēlēties apģērbu pašam

Ja bērns sāk ātrāk izvēlēties apģērbu pats, tas palīdz veidot viņa personību. Mana meitiņa jau no divu gadu vecuma sāka pati izvēlēties, viņai jau bija skaidrība, ko vēlas un ko nevēlas vilkt. Protams, vecākiem jāspēj virzīt bērna izvēle, proti, mudināt bērnu saprast, ka, ejot uz teātri, jāvelk citādāks apģērbs nekā ikdienā uz bērnudārzu. Lai meitene būtu sievišķīga, jau no pašas bērnības jāļauj izvēlēties apģērbu, komplektēt un jāuzklausa bērna viedoklis. Uzskatu, ka, sarunājoties ar bērnu un abpusēji apmainoties ar idejām, rezultāts būs ļoti labs.

Ja bērns ir izvēlējies pavisam nepiemērotu apģērbu, ar viņu ir jāaprunājas, jānoskaidro, kāpēc viņš izvēlējies tieši to. Jāpastāsta, ka šobrīd laika apstākļi vai attiecīgais pasākums nav tam piemērots, ka to varēs vilkt citā reizē. Kompromisu var atrast vienmēr, un, protams, jāizvairās no galējībām.

Iepirkšanās kopā ar bērnu

Daudziem vecākiem iepirkšanās kopā ar bērniem sagādā galvassāpes - bērni grib vienu, vecāki kaut ko citu, bieži vien jautājums ir arī par cenu. Kā panākt, lai iepirkšanās kopā ar bērnu būtu patīkama? Šādos gadījumos daudz kas ir atkarīgs no veikala personāla. Mēs savos veikalos cenšamies sniegt šo pievienoto vērtību – komunikāciju. Ir bijuši daudzi gadījumi, kad bērns atnāk kopā ar mammu un iespītējas, vēlas tikai vienu konkrētu apģērbu un viss. Tad iesaistāmies arī mēs, pielaikojot apģērbu, stāstām, kāpēc labāk izvēlēties vienu vai otru variantu, un bērni visbiežāk ieklausās. Gadījumi ir dažādi, viss atkarīgs no pašas ģimenes, no bērniem, no vecākiem, un arī no apģērba pārdevējām.

Katram bērnam tas vecums, no kura vecāki varētu uzticēt iepirkties vienam, ir atšķirīgs. No pieredzes varu teikt, ka pusaudzēm, protams, labāk patīk iepirkties kopā ar draudzenēm, nereti jaunieši izvēlas iepirkties internetā. Tāpat jaunietes mēdz vispirms noskatīt konkrēto preci internetā, un tad nāk iegādāties uz veikalu. Meitenes zināmā vecumā ļoti vēlas ģērbties un līdzināties savām mammām, patiesībā tas vērojams no četru līdz pat piecpadsmit gadu vecumam.

Domāju, ka nav tādu striktu ierobežojumu, ko bērnam nevajadzētu vilkt. Viss atkarīgs no pasākuma, no vecāku gaumes. Spilgts piemērs ir bērnudārzu izlaidumi - ir vecāki, kuri savām meitām izvēlas ļoti košas kleitas, pēc principa - jo vairāk tilla un kuplāka kleita, jo labāk. Izvēlas arī ekstravagantus tērpus, un ir arī tādi, kuri izvēlas vienkāršību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu