Aktrises Džūdijas Gārlendas kleita izsolē pārdota par 1,56 miljoniem dolāru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kleita, kuru aktrise Džūdija Gārlenda valkāja, spēlējot Dorotijas lomu filmā «The Wizard of Oz» («Oza zemes burvis»), izsolīta par 1,56 miljoniem dolāru, vēsta izsoļu nams «Bonhams».

Pirms izsoles tika plānots, ka kleita tiks nopirkta par summu no 800 000 līdz 1,2 miljoniem dolāru. Dorotijas kleitu iegādājās viens no trim pircējiem, kuri izsolē piedalījās ar telefona starpniecību.

Izsoļu nama pārstāve Ketrīna Viljamsone norādīja, ka šis ir viens no diviem Dorotijas kostīmiem, kas ir pilnībā saglabājies. «Kleita tiek uzskatīta par īstu un mūžīgu klasiskās Holivudas ikonu,» viņa atzīmēja.

Gārlenda bija viena no mīlētākajām Holivudas Zelta laikmeta aktrisēm. Viņa 1939.gadā, piedaloties filmā «The Wizard of Oz», bija pusaudze. Filma ieguva divus «Oskarus» - par labāko dziesmu un labāko mūziku.

Otra dārgākā lieta, kas par 425 000 dolāru tika pārdota pirmdien notikušajā izsolē, bija Merilinas Monro kostīms, kuru viņa valkāja filmā «Gentlemen Prefer Blondes» («Džentlmeņi izvēlas blondīnes»). Savukārt «zelta biļete» no filmas «Willy Wonka and the Chocolate Factory» («Čārlijs un šokolādes fabrika») tika nopirkta par 35 000 dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu