Latvijas sievietes priekšroku dod apaviem ar zemiem papēžiem

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā liecina pētījums,* Latvijas sievietes nav nemaz tik naskas augstpapēžu apavu nēsātājas, kā varētu šķist, - vairāk nekā puse Latvijas sieviešu izvēlas kurpes uz zema papēža, un tikai nepilni 6% dāmu iegādājas apavus ar īsti augstiem papēžem. Pētījuma rezultāti apliecina arī to, ka pēdējos gados mainās pircēju paradumi Latvijā.

Bezpapēžu apaviem priekšroku dod 33,7% Latvijas sieviešu, apavus ar zemu papēdi (līdz 6 cm) izvēlas 50,7% respondenšu, ar vidēju papēdi (6-8,5 cm) - 26,1%, bet

apavus, kuru papēžu augstums ir vismaz 8,5 cm, iegādājas tikai 5,8% dāmu.

Salīdzinājumā ar 2012.gada aptaujas rezultātiem cilvēki iegādājas arvien vairāk apavu. Pētījuma dalībnieki gan apliecina, ka, ņemot vērā mūsu klimata sezonalitāti un to, ka jābūt gataviem aktivitātēm dažādos laikapstākļos un pasākumos, piemēram, pludmales apmeklējumam, sporta nodarbībām, darbam birojā, brīvajam laikam un ziemas prieku baudīšanai, latviešiem mājās joprojām ir neliels skaits apavu, vairākumam - līdz 9 pāriem. Taču tendence ir pozitīva - arvien vairāk cilvēku atzīst, ka viņiem ir vairāk nekā 10 un pat vairāk nekā 20 apavu pāru.

Tomēr cilvēki savu apavu plauktu piepilda lēnām: 24% iedzīvotāju norādījuši, ka pēdējā gada laikā iegādājušies tikai vienu jaunu apavu pāri, 58% - 2-4 pārus, turklāt 8% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka gada laikā vispār nav iegādājušies jaunus apavus.

Izvēloties apavus, tāpat kā 2012.gadā, arī patlaban trīs galvenie apavu izvēli noteicošie faktori ir to kvalitāte, cena, kā arī komforts. Pārējie

faktori, tādi kā apavu ražotājs, zīmols vai stils, minēti krietni retāk.

Apavu stila izvēlē Latvijas iedzīvotāji pieturas pie pārbaudītām vērtībām, jo, kā apliecina SKDS dati, vairums (54%) savām ikdienas gaitām izvēlas klasiska stila apavus. Daudz neatpaliek arī sportiskā stila piekritēji, ko izvēlas 34% iedzīvotāju, taču citu stilu apaviem priekšroku dod ļoti maz cilvēku.

30% respondentu norādījuši, ka galvenokārt iegādājas zābakus, kuru cena ir līdz 39 eiro. Zābakus, kuru cena ir no 40 līdz 79 eiro, iegādājas 37% cilvēku, bet 23% respondentu izvēlas tādus apavus, kuru cena ir no 80 līdz 149 eiro.

Zābakus, kuru cena ir virs 150 eiro, izvēlas tikai 2% respondentu.

Pētījums apliecina, ka aug to cilvēku skaits, kuri apavus iegādājas arī internetveikalos. Lai arī lielākā daļa respondentu, aptuveni 60%, atzinuši, ka priekšroku dod fiziskajiem veikaliem, ir gana daudz iemeslu, kas mudina cilvēkus izmantot iepirkšanās iespējas internetā. Visbiežāk internetā tiek pirkti apavi ar atlaidēm. Priekšroka tiek dota tādiem apaviem, kurus var pielaikot arī fiziskā veikalā, bet internetā cilvēki izvēlas jau zināmu un pārbaudītu zīmolu ražojumus. Tikai pēc fotogrāfijām un apavu vizuālā izskata kurpes izvēlas 6% cilvēku, bet 5% internetā iegādājas apavus, kuri Latvijas veikalos nav pieejami.

* Pētījumu veica veikalu tīkls «Euroskor» un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu