Kā oriģināli nosvinēt saderināšanās ballīti? 6 padomi!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārcis Baltskars

Neapšaubāmi saderināšanās tradīcijas laika gaitā mainījušās, taču tas joprojām ir pirmais lielais solis, lai iestūrētu laulības ostā. Varētu šķist, ka saderināšanās galvenais nosacījums ir divvientulība, taču kāpēc gan neuzrīkot saderināšanās ballīti?

 
Foto: LIFE IS LIFE PHOTOGRAPHY

1. KURŠ IR TEICIS, KA NEVAR SARĪKOT BALLĪTI DIVATĀ?

Arī tā var izvērsties par visjautrāko un neaizmirstamāko ballīti. Aizbrauciet divatā uz vietu, kur satikāties, izspēlējiet vēlreiz to pašu pirmo tikšanos, saģērbieties black tie, aizejiet uz restorānu, iedzeriet vīnu un, pats galvenais, izvairieties no liekām problēmām, piemēram, apspriešanas, kurš sēdēs pie stūres. Noīrējiet sev šoferi, sarunājiet draugu, kaimiņu, radinieku. Pēc pusdienām aizejiet uz SPA, relaksējieties, izvēlieties vietu, kur palikt pa nakti, bet vakarā izvēle ir jūsu ziņā – saulriets divatā vai jautra ballīte kā pusaudžu gados.

 
Foto: KRISTIINE GRINVALDE PHOTOGRAPHY

2. ĢIMENISKA PASĒDĒŠANA PIE KAMĪNA AR VĪNA GLĀZI UN ATMIŅU KLADI. KĀPĒC GAN NE?

Ja ne pie kamīna, tad siltumā ar tuvajiem pavisam noteikti. Ja nu reiz esat izlēmuši rīkot saderināšanās ballīti, tad nevar aizmirst par vecākiem, kuriem tas ir tikpat liels notikums kā jums pašiem. Kopā pagatavotas vakariņas, spēļu vakars un atmiņu klades veidošana. Pavisam vienkārši – jādod vecākiem uzdevums, lai atnes visas jūsu bērnības bildes, - jāsadala pa vecumiem un jāveido atmiņu klade līdz pat šim īpašajam vakaram, kad atkal jāuzņem fotogrāfija, lai ievietotu kladē. Un, lai padarītu šo uzdevumu vēl interesantāku, var likt vecākiem pie bildes pierakstīt to, ko otrs par tevi varētu nezināt. Piemēram, Jānis 10 gadu vecumā bija sakrājis 20 latus, kurus iztērēja piecām spēļu mašīnām, zobu birstei un ziepēm. Šo arī varēsiet dēvēt par savu pirmo grāmatu un nodot no paaudzes paaudzei.

 
Foto: LIFE IS LIFE PHOTOGRAPHY

3. OTRĀ IEPAZĪŠANĀS AR DRAUGIEM

Iespējams, liela daļa draugu jau zina jūsu iepazīšanās ceļu, jūsu svarīgākos notikumus, bet ne visi un ne visu. Šo ballīti gan vislabāk rīkot, kad ārā ir siltāks laiks, lai viesi nesalst. Izvēlieties kādu meža taku vai parku, sarunājiet, noīrējiet to, izveidojiet taciņu ar norādēm, kurp jādodas. Visa ceļa garumā izveidojiet stāstu par sevi, piemēram, kādu bildi vai lapiņu, priekšmetu vai pat dāvanu no kāda drauga, jebko, kas jūs raksturoja tajā laikā. Tādā veidā iepazīstināsiet draugus ar savu ceļu līdz saderināšanās brīdim. Galamērķī noorganizējiet svētku galdu ar dekorācijām, galda kartēm un no sirds izrunājieties, draugiem noteikti būs daudz jautājumu.

 
Foto: GATIS LOČMELIS /www.gatislocmelis.com

4. SAGATAVOJAMIES KĀZĀM

Arī šis būs labs variants, ja draugi ir no dažādām kompānijām. Parasti sanāk strīdi par to, kuri būs vedēji, kuri iesaistīsies vairāk, kuri mazāk, bet palīdzēt un piedalīties kāzu procesā grib visi. Tad kāpēc gan to neļaut darīt? Ja tavi draugi ir radoši, tad pirms ballītes izprintē dzirkstošā vīna pudeles izmērā etiķetes - tavi draugi varēs izgatavot paši savu oriģinālo pudeli, kuru kāzu dienā varēs korķēt vaļā. Varat izgatavot arī totalizatorus, piemēram, par to, kurš biežāk mazgā traukus, kurš vairāk apēd, kurš pirmais lūdz piedošanu, kas piedzims pirmais – puisītis vai meitenīte. Totalizatoru var izveidot no burciņām, kas apvītas ar mežģīni, kādu skaistu puķi vai jebko citu, kas tik nāk prātā.

 
Foto: Foto MĀRCIS BALTSKARS

5. CEĻAZĪME

Lai padarītu došanos uz ballīti vēl aizraujošāku, vari sarunāt dažādus pieturpunktus, piemēram, Statoil, kurā darbiniece uzdotu jautājumu: «Kādu degvielu uzpilda Jānis un Anna?» Pēc pareizās atbildes sniegšanas katrā pieturpunktā tiks saņemtas aploksnītes, kuras atverot jāizveido vārds, piemēram, Sigulda. Galvenais, lai ciemiņi zina, ko tas nozīmē un kur jādodas. Kad visi uzdevumi izpildīti, visi dodas uz ballītes norises vietu, kur tiek sagaidīti ar welcome drink un uzkodām, lai atpūstos pēc ceļa.

 
Foto: LIFE IS LIFE PHOTOGRAPHY

6. SKAĻĀK, SKAISTĀK, SIRSNĪGĀK. KĀPĒC NEIZVEIDOT DĀVANU GAN SEV, GAN VIESIEM?

Visvairāk atmiņā paliek tie brīži, kurus var attīt atpakaļ un paskatīties. Ierakstiet datorā karaoke versijas sev mīļām un tuvām dziesmām, izveidojiet vakaru kā koncertu, kur paši esat vadītāji, bet viesi ir mākslinieki. Aizkulisēs sagatavojiet daudz apģērba gabalu, kosmētiku un mikrofonus. Vakars jau būs izdevies! Sagatavojiet kameru, nostādiet to uz statīva un baudiet koncertu, kuru paši veidojat. Māksliniekiem lieciet pašiem izdomāt kādus ievadvārdus par dziesmu, kuru dziedās. Galvenais ir citam citu atbalstīt, aplaudēt un pasvilpt, lai iedrošinātu. Un būs lielisks materiāls, ko paskatīties kāzās, vai vēl viens iemesls, lai atkal visi kopā satiktos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu